Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Enkla knepen – för en bättre bilsemester

Svemestern är här – och det är dags att knäppa på säkerhetsbältet och upptäcka Sverige från förar- eller passagerarsätet.
Ordning och reda kan göra semestern ännu härligare.
Här är sakerna som hjälper dig, både förebyggande och när den stora röran redan slagit ned som en bomb i din bil.

På Amazon.se hittar du ett stort utbud av olika biltillbehör

I den bästa av världar opererar sommarstrålarna bort rullgardinerna runt våra ögon, de som bildats av tungrodda projekt, deadlines och kanske mindre sömn inför semestern. Nu är tiden här då många ser fram emot att byta monoton vardag mot puls eller trankil idyll.

Sverige kryllar av smultronställen på bilvägs avstånd, aldrig förr har väl svemestern varit lika välkommen.

Med nystädade och nytankade bilar tar vi oss an lands- och motorvägarna, men längs rutten kan mycket hända. Med handen på hjärtat: hur bra är du egentligen på att organisera samt hålla rent och fräscht i bilen?

Här tipsar vi om sakerna som hjälper dig att hålla ordning i bilen, via juni och juli till augusti.


Mobiltelefonhållare

Pris: 344 kronor
Justerbar och praktisk plasthållare som passar bra för nästan alla iPhones. Ett trafiksäkert val för dig som vill ha mobilen i närheten men inte använda den aktivt samtidigt som du kör. Du kan justera vinkeln för att undvika reflektioner, exempelvis från bländande solljus, i skärmen.

Här kan du köpa en mobiltelefonhållare.


Luftrenare

Pris: 655 kronor

Oönskad lukt i bilen är ingen hit. Fukt och svett kan orsaka lukt i bilens ventilations- och klimatanläggning. Men det finns lösningar på problemet. Luftrenare av det mer effektiva slaget kan skydda mot partiklar som bakterier, pollen, damm, rök och allmänt illaluktande stank.

Här kan du köpa en luftrenare.


Papperskorg

Pris: 219 kronor
Drar du dig för att avnjuta en fikastund i bilen, öppna läskburken eller skala den där bananen för att du inte vet var du ska göra av skräpet efteråt? Med denna hopfällbara papperskorg, som lätt kan hakas av och på, håller du rent efter dig. Oroa dig inte för spill: insidan är täckt av ett vattentätt och läckagesäkert foder som kan rengöras och tvättas. Papperskorgen, med två nätfickor, kan också användas som förvaringsplats för exempelvis servetter, leksaker och snacks.

Här kan du köpa en papperskorg. 


Solgardiner

Pris: 218 kronor
När du parkerat bilen på en rastplats och vill ha lite egentid i skydd av solen kan dessa magnetiskt upphängda gardiner blockera UV-strålarna men också ge fullgott insynsskydd. Täck så mycket av fönstret som du vill.

Här kan du köpa solgardiner.


Solglasögonhållare

Pris: 213 kronor
Hattar och solskyddsfaktor i all ära, många glömmer att skydda sina ögon vilket är viktigt både när solen står högt och lågt på himlen. Även i bilen fyller solglasögon ett viktigt syfte. I en säker trafikants värld är god syn ett måste. När solen lyser med sin frånvaro kan solglasögonen förvaras i detta portabla fack med mjukt foder som gör att glasögonen inte repas.

Här kan du köpa solglasögonhållare.


Förvaringskrokar

Pris: 75 kronor
När du reser med kläder som inte får skrynklas, paraplyer som måste vara nära tillhands inför det kommande regnovädret eller inte har plats för shoppingpåsar i bagageluckan kan du hänga upp det du kan tänkas behöva på speciellt utformade krokar. Totalt fyra stycken i detta utförande.

Här kan du köpa förvaringskrokar.


Bagageutrymmeslåda

Pris: 1 739 kronor
Stöket och böket i bagageutrymmet är kanske ett minne blott om du bara organiserar lite bättre. Denna praktiska, slitstarka, portabla och smutsbeständiga låda kan vara den hjälpande hand du behöver.

Här kan du köpa en bagageutrymmeslåda.


Näsdukshållare

Pris: 184 kronor
Attjo! Låt inte tillfällig sommarsnuva förstöra din semester. Denna näsdukshållare med två klämmor på baksidan kan lätt och smidigt hängas upp där du behagar, kanske lätt tillgängligt någonstans på instrumentbrädan?

Här kan du köpa en näsdukshållare.


Bildammsugare

Pris: 553 kronor
Om du emellanåt ser halvätna äppelskrutt, gamla PET-flaskor och hopknycklade servetter på golvet i baksätet är det hög tid att ta tag i röran. Men är du för sent ute och bilen är i behov av en rejäl städning gör Black & Deckers effektiva dammsugare, med fem meter kabel, att du når alla delar av din bil inklusive bagageutrymmet. Bort med grus, sand och brödsmulor. Perfekt för trånga utrymmen.

Här kan du köpa en bildammsugare.

På Amazon.se hittar du ett stort utbud av olika biltillbehör