Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Enkla kristallguiden: Lär dig mer om favoriterna

För en del är kristaller vackra inredningsdetaljer, för andra har de en helande kraft.
Sedan ett tag tillbaka har intresset ökat och fler väljer att ha dem i sina liv, men vad sägs de ha för effekt?

På Amazon.se kan ni hitta kristaller som passar just dig

Från att inställningen till kristaller har varit tveksamhet och avståndstagande har nu mineralerna fått ett välkomnande med öppna armar. En del använder sina stenar i ritualer, meditationer och som stöd i olika situationer med tanke på vilka energier som behövs. Andra väljer kristaller utifrån utseende och vad som passar i hemmet.

Oavsett hur just en viss kristall följer med hem så sägs det bottna i en dragningskraft, vad just den mineralen har för effekt som kanske saknas hos den som köper den. Här är några av de populära favoriterna – och vad de har för betydelse.

Rosenkvarts
Den rosa kristallen har verkligen hittat sig in i många hjärtan. Rosenkvarts sägs initiera kärleken till oss själva och ge lugn och känslomässig tröst. Den är både vacker att titta på och ska fylla en funktion som nog de allra flesta inte kan motstå.

Här hittar du halvmåneformade kristaller i rosenkvarts

Ametist
Ametist kanske är den kristall som de allra flesta känner igen till utseende. Den lila varianten har ett rykte om sig att agera djupt lugnande för både tankar och känslor och ska hjälpa att släppa taget om oro och negativa känslor.

Ametistkluster hittar du här

Svart turmalin
Egenskapen som svart turmalin sägs ha är i huvudsak beskyddande. En liten kompis att ha med i väskan för att skydda dig från energitjuvar och andra negativa vibbar.

Köp svart turmalin här

Grön fluorit
Denna sköna kristall ska ge psykisk och känslomässig kontakt. Fluorit sägs vara bra när du behöver rensa hjärnan och öka förmågan att koncentrera dig.

Här hittar du en hel låda av vacker grön fluorit

Selenit
Denna lite grumliga, ljusa kristall kommer i många olika storlekar och former. Det sägs att selenit är självrenande, inte bara i sig själv utan också att den renar dina andra kristaller. Och ska dessutom vara de ultimata meditationskristallen och hjälpa till att lösa upp negativa energier som kanske har svårt att lämna kroppen.

Köp selenit här

Fler läkande kristaller kan du hitta på Amazon.se