Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Estetisk inredning – så hoppar du på trenden

Växter i taket, kuddar på golvet och fotokonst på väggen. Glöm inte sänghimmeln för det är den som gör tricket för den nya inredningstrenden aesthetic room decor.

Bläddra bland ett stort utbud av inredning på Amazon.se

Aesthetic room decor är en inredningsstil som synts flitigt på TikTok och Pinterest den senaste tiden. De tre grundpelarna inom denna inredningsstil är gröna växter, dämpade färger och kreativa ljuskällor. Ett förslag är att välja ut en detalj i rummet som du utgår ifrån, det vill säga som resten av inredningen kretsar kring. Ett exempel på en sådan detalj är en sänghimmel – det riktigt skriker aesthetic decorating. En sänghimmel i vit spets, som denna från Shyneer, är en ypperlig utgångspunkt och skapar en sagoliknande atmosfär runt din sovplats. 

Vit sänghimmel i spets 

Påslakanset  

Gällande färger och mönster kopplat till aesthetic decorating kan du antingen mixa och matcha eller köra på det monokroma spåret. Ett bra sätt att sätta tonen på rummet är att välja sängkläder i en tydlig accentfärg, som detta ljusrosa set med stora palmblad. 

Gråa kuddar från MIULEE

Lila sammetskuddar från Topfinel

Prydnadskuddar i olika storlekar och färger utgör en stor del av aesthetic room decorating. Blanda färger, mönster och material för att få rummet att kännas levande. Kombinera till exempel dessa lila sammetskuddar från Topfinel med gråa fuskpälskuddar från MIULEE

Svävande inredning

Något som är särskilt utmärkande med denna inredningstrend är saker som svävar. Till exempel “floating shelves”, girlanger och hängande krukor. 

Svävande vägghyllor

De här svävande vägghyllorna är perfekta för små dekorationer eller krukväxter. De har ett rustikt utseende och bidrar med en lantlig känsla i hemmet. 

Måndekoration 

Girlanger av olika slag är väldigt populärt inom aesthetic decorating. Den här måndekorationern blir ett fint inslag över sängen eller skrivbordet. Den utstrålar lugn och ro och sätter en boho-touch på hela rummet. 

Ljusslinga med murgröna

Även den här ljusgirlangen med fejkad murgröna är ett perfekt exempel på hur du inreder i sann aesthetic-decor-anda. 

Hängande växter

Gröna växter är ett viktigt inslag för att lyckas med den här inredningstrenden. Och det nya sättet att inreda med växter är att hänga dem i taket, till exempel med dessa vintageinspirerade växthängare i makramé.  

Väggdekoration

En annan detalj som är väldigt populär och som går att variera på många olika sätt är väggdekorationer av olika slag. Fotoväggar och olika typer av kollage är både vanligt förekommande och estetiskt tilltalande. 

Hitta fler trendiga dekorationer här

Läs mer:

50 nyanser av beige – influencernas favoritfärg

Få ditt kök att sticka ut – köksapparaterna i pastell