Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Ett hälsosammare 2022 – 5 receptböcker som förenklar nyårslöftet

Vill du starta året med nya, mer färgrika, kostvanor men vet inte vart du ska börja? Då är ett gott råd att läsa på och få inspiration från proffs.
Du kommer få pepp, motivation och inspiration på ett kick och redo för ett 2022 med nya goda vanor. För hjärta, själ och knopp.

Amazon.se har ett brett sortiment av böcker

Nytt år är lika med nystart. Men hoppa för guds skull inte på ännu en hård och kort diet där allt går ut på att äta så lite som möjligt. Såna ideér leder ofta inte till något gott, bara destruktiva beteenden och en kropp ur balans. Satsa istället på att lägga till goda vanor, inte att ta bort. Ta ett äpple extra om dagen, lägg till ett ägg till frukosten. Små steg som på sikt kommer göra stora förändringar. Vips så är du mindre sötsugen och du har fått mer energi.

Men du behöver faktist inte göra hela jobbet själv. Investera i en receptbok skriven av ett proffs och ha någon att hålla i handen genom din resa. Lär dig allt om kost och få recept som gör vardagsmaten lite roligare och färgglad.

Böckerna för en hälsosammare vardag

Grönsaker A-Ö : recept och bruksanvisning 

Idag är vi allt fler som vill äta med hänsyn till klimatet. Vi vill således minska vår köttkonsumtion och ge plats åt grönsaker.

Denna bok är en riktig grönsaksbibel. Med över 500 recept fördelade på 32 kapitel får du lära dig allt som är värt att veta om grönsaker och hur du tillagar dem.

Grönsak för grönsak, från A till Ö, presenteras i intressanta och lärorika texter kryddade med unika råvarufakta. Här möter klassiska rätter det moderna gröna köket. Hållbarhet och närodlat är ledorden liksom vikten av att minska matsvinnet och därmed använda grönsakens alla delar.

Boken är för alla som älskar grönsaker utan att man för den skull behöver vara vegetarian. Här lär du dig att få ut maximal smak ur varje grönsak och introduceras också för en del oväntade, spännande smakkombinationer.

Juicer & smoothies, sallader, soppor och andra hälsosamma recept 

Sunda vanor ger inte bara minus på vågen (eller plus om du är i behov av det) du kan även få mer energi och ett starkare immunförsvar, samt känna dig piggare – varje dag.

En mango- och mandelsmoothie med läckra toppings, en gurkmejashot, rödbetsbuljong, sötpotatisjuice med kanel, kokoslassi med saffran och mynta … boken är fylld av goda och stärkande drycker. Den som vill kan följa ett förslag på en helfasta och för den som planerar en halvfasta finns det menyer för varje årstid med recept på smoothies, juicer, elixir, nötmjölk, shots, buljonger, frukostar, luncher, middagar och treats. Alla recept är växtbaserade och fria från vitt socker och gluten.

Boken innehåller också ett kapitel med råvaror som det är bra att ha hemma i skafferiet – och sådana du bör undvika, tips på lämpliga tillskott och superfoods att komplettera med samt mängder av goda råd inför din fasta.

66 day challenge

En bok för dig som vill ha en pangstart. Under 66 dagar får du utmaningar, lättlagade och goda lågkolhydratsrecept och ett utarbetat kostschema för ett sundare liv med ökad energi, lugnare mage och minussiffror på vågen.

Denna hälsokokbok är en inspirerande hälsoutmaning för alla som vill leva ett friskare liv. En heltäckande kostplanering för 66 dagar med kalorisnåla men matiga och goda recept som hjälper dig att komma igång när du vill, hur du vill.

Att det är just 66 dagar grundar sig i att en vana skapas på just 66 dagar, men att skapa nya vanor kräver disciplin, motivation och planering.  I sin nya kokbok inspirerar Ulrika Davidsson till en hälsosammare livsstil och delar med sig av sina bästa recept för ett liv med massor av ny energi. Här får du ett väl utarbetat kostschema på 66 dagar minutiöst anpassat för att hitta en ny stark och hälsosam livsstil. Utöver den tydliga kostplanen med goda lågkolhydratrecept får du dessutom den rätta peppen för att lyckas motivation och målplanering på vägen som hjälper dig hela vägen i mål.

Kostprogram med lågkolhydratkost och 5:2- och 16:8-fasta för att lär dig äta mer hälsosamt med naturligt protein, mycket grönsaker och långsamma kolhydrater. Recepten är en blandning mellan varm och kall mat, kött, fisk, fågel och vegetariska rätter som är lättlagade och näringsrika. Alla recept är kaloriberäknade så att du har full koll på vad kroppen får i sig.

Börja redan idag och utmana dig till en riktig omstart och ett friskare och starkare liv. Du kommer snabbt att märka att du har mer energi och ork, och se en skillnad på vågen.

Food Pharmacy : kokboken

Food Pharmacy lärde oss allt om antiinflammatorisk mat, bakterier, hjältar i köket, antioxidanter och vetenskapliga studier (och så var det något om Star Wars också).

Kokboken som förenklar din vardag och varit revolutionerande för många. Duon bakom instagramkontot,podden och bloggen Food Pharmacy, Lina och Mia vill ta alla i handen som vill börja jaga näring och äta mat som gör tarmfloran gott och håller inflammationen (och många sjukdomar) borta. Receptboken innehåller recept med mängder av grönsaker, en del nötter och kryddor för smak och antiinflammatorisk boost, tillagade på ett så skonsamt sätt som möjligt för att bevara så mycket näring som möjligt. Rätterna är gluten-, mjölk- och sockerfria och noga provlagade för att smaka riktigt gott.

Recepten är anpassade för alla tillfällen. Från snabba vardagsrätter till lyxigare fine dining-rätter och närande smoothies. Vad sägs om recept på den optimala middagssmoothien, idévärldens lasagne och världens godaste brownie? Vi säger rungande ja till det.

Tjejerna säger nej till dieter och ja till hälsosam mat för alla. Dessutom bygger recepten på exakt de råd alla experter faktiskt är överens om – ät mycket grönsaker och skippa sockret!

Lina Nertby Aurell och Mia Clase driver den välbesökta och omtyckta hälsobloggen och podden Food Pharmacy. År 2016 utkom den omåttligt populära boken med samma namn.

Det goda livet : maten som gör skillnad för din hälsa

Tareq Taylor vill att svenskar ska förbättra sitt mående och hälsa genom maten. Tillsammans med Sara Ask har de gjort en gedigen kokbok med mat för hela dagen och hela veckan, ja, hela livet, varvat med peppande fakta om hur maten kan påverka vår hälsa. Genom att göra mindre (eller större) förändringar i vår livsstil kan vi faktiskt uppnå stora hälsovinster.

Recepten är enkla att både följa och variera och ingjuter självförtroende i läsaren. Melodin genom hela receptboken är att man aldrig ska göra avkall på smaken för att det ska vara hälsosamt. Det går att äta så smaklökarna hurrar utan att tumma på hälsan vill Tareq Taylor bevisa med denna bok.Maten är färgglad och vacker och består av mycket grönsaker, frukt, baljväxter, fisk, skaldjur, nötter, frön och nyttiga oljor, och mindre mängder kyckling, rött kött, charkprodukter och socker.

Dietisten Sara Ask står för hälsofaktan och är en garant för alla goda råd som utgår från väl grundad hälsoforskning som vi vet fungerar. Hon går också in på hur vi människor fungerar och varför vi äter det vi äter och gör de val vi gör. Varför har vissa lätt att hålla vikten och andra inte? Och hur byggs en bra måltid upp egentligen? En sak är säker, det finns inget facit för hur man ska äta och leva utan många olika sätt som kan bli rätt.

Spana in fler receptböcker för hälsan här

Läs mer:

Bästa tipsen för att hålla igång träningen

Så äter och tränar du rätt för din ålder

Ta stilen till nästa nivå på gymmet efter nyår