Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Exfoliera mera – produkterna för ett fräschare ansikte

Rengöring är en av de viktigaste hörnstenarna för en välmående, balanserad och pigg hud. Det finns många vägar till ett ansikte som är rengjort på djupet – här är några alternativ.

Att exfoliera eller peela huden innebär i korta drag att det översta skiktet av döda hudceller avlägsnas, porerna rengörs och en ny produktion av hudceller stimuleras. Resultatet av att exfoliera ger en direkt effekt av ett synbart fräschare ansikte samtidigt som det hjälper till att bekämpa fet problemhy som ofta innebär finnar.

Att rengöra ansiktet är något som rekommenderas dagligen. Att exoliera eller peela huden görs med fördel minst en gång i veckan, men gärna oftare beroende på vad för typ av hy du har – och vilken metod du använder.

Mekanisk peeling
Begreppet mekanisk peeling är kanske det som varit allra vanligast fram till ett par år sedan. Det är när du använder någon typ av produkt, ofta rengöringskräm, med en skrubbande effekt i form av korn. Här är det viktigt att inte använda miljöfarliga alternativ som innehåller mikroplaster utan vara medveten i sina val av produkter.

För att inte riskera att rispa upp huden med de små kornen är det bra att använda sig av kontrollerade rörelser med lagom tryck när du med hjälp av händerna masserar ansiktet och halsen.

Med rätt produkt och rätt teknik kan du få ett fantastiskt glow.

Dermalogica Daily Microfoliant
Pris: 547 kronor

Här kan du köpa den här produkten

Babor Cleansing Gentle Peeling
Pris: 183 kronor

Här kan du köpa den här produkten

Kemisk peeling
Om du har känsligare hud eller problem med akne kan det vara bra att testa kemisk peeling som inte har några korn i sig. Här är det viktigt att inte överexfoliera huden med de olika syrorna, oftast AHA- och BHA-syror, och vara noggrann med att använda solskyddsfaktor.

Bland kemiska peelingar finns det olika styrka, läs på ordentligt och ta reda på vad som kan passa din hudtyp bäst.

Paula’s Choice Skin Perfecting
Pris: 
400 kronor

Här kan du köpa den här produkten

Dr. Dennis Gross Universal Formula
Pris: 284 kronor

Här kan du köpa den här produkten

Ansiktsmasker
Ett av de mest skonsamma sätten av rengöra huden på djupet är med hjälp av en lermask. Du applicerar helt enkelt masken på rengjort ansikte och låter det verka så länge som produkten säger och sedan tvättar du ansiktet med ljummet vatten. Lermasken ska tränga ner i porerna och avlägsna orenheter utan någon större ansträngning för ditt ansikte.

Clarins Pure Rebalancing Clay Mask
Pris: 
319 kronor

Här kan du köpa den här produkten

Isabella’s Clearly Clay Cleansing Blackheads
Pris: 245 kronor

Här kan du köpa den här produkten 

Vill du bläddra bland ett större utbud – klicka då här