Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Få lusten tillbaka – 6 knep som kryddar sexlivet

Sexlusten kan variera genom livet och det finns flera orsaker till avsaknaden av lust, det är fullt normalt att det sker i perioder. Men det finns knep att ta till när du längtar efter intimitet när kroppen och knoppen inte vill samspela.

Amazon.se har ett brett sortiment för sex och lust

Få personer går igenom livet med en ständig lust. Lusten varierar genom livet och kan påverkas av flera saker. Att du och din partner inte haft någon sexlust är inte lika med att ni inte har någon attraktion till varandra. För lusten påverkas av så mycket mer än känslorna till er partner. Är du singel gäller detsamma. Stress, hormoner och även medicinska tillstånd som exempelvis problem med sköldkörteln kan ligga bakom avsaknaden av lust. Är problemen av medicinska skäl bör du givetvis kolla upp dessa, annars finns det knep att återfå lusten.

6 tips på hur ni kan återfå lusten till varandra

1. Ha en låda preppad med allt ni kan tänkas behöva

En sexlåda är inte helt fy skam. Ha en låda nära till hands när ni vill krydda till det i sänghalmen. En go massageolja, olika spännande sexleksaker, glidmedel och kondomer kommer ni långt på när ni vill utforska varandras sinnen. Ibland kommer man in i vardagslunket och tar inte tiden för att utforska varandra tillsammans – men med lite olika medel och redskap kan ni hitta nya vägar till njutning. Våga experimentera, så länge det är på bådas villkor.

2. Ge små gester i vardagen – se varandra

Om ni inte ser varandra i vardagen – hur ska ni då få lust att vara nära varandra? Se varandra, inte för att ligga är slutmålet, utan för att ni genuint älskar den andre. Visa att ni ser hela personen. Fråga hur dagen varit när hen kommer hem från jobbet, gå förbi och ge en puss på kinden när hen minst anar det, säg hur fin hen är när hen bara är i sina myskläder efter en lång dag. Helt enkelt lyft varandra i det lilla i vardagen. Det krävs inte tonvis av rosor eller dyra smycken för att visa uppskattning. Det räcker med att lyssna, se och kommunicera.

3. Ge massage med olja

Massage är bra på fler vis i en relation. Dels är det en gest i ren omtanke av den andre och dels kan det få lusten tillbaka när man känner sig trött och frusen under den kallaste vintern. På marknaden finns det dessutom många massageoljor som kan sätta fart på pirret. Oljor som kan ha värmande effekt eller ha dofter som stimulerar lusten. Många oljor fungerar även utmärkt som glidmedel – så ett perfekt sätt att antingen ge varandra kärlek eller som förspel när det ska lekas av och lusten flödar.

4. Låt sexet vara lekfullt, släpp allvaret

Släpp kraven på sexighet hit och sexighet dit. Ta istället fram ett spel där ni får prova olika ställningar, påklädda eller avklädda är upp till er.  Utforska och kommunicera vad ni gillar och vad ni inte gillade, skratta om det blir knasigt och frigör spänningar. Testa även att utforska era sinnen, blås i nacken, kyss vid midjan och dra en fjäder längs kroppen. Vi har många ställen på vår kropp som kan trigga fram en orgasm, hitta just vart dina och din partners ställen är.

5. Förspelet är huvudspelet

Vad ni än gör– skynda aldrig fram med sexet. Förspelet är en stor del av hela sexet, det som även bygger upp njutningen och orgasm. Glidmedel kommer inte vara nödvändigt om förspelet varit bra. Kyss varandra, ta på varandra, utforska varandra. Kyss längs halsen, nacken och örat. Längs innerlåret och höfterna. Njut av varandra. Omfamna varandras kroppar.

6. Kommunicera era tankar och känslor

Prata med varandra om hur ni har det. Det finns många faktorer i våra liv som kan påverka våran sexlust. Det kan vara stress ( både kring jobb eller kring livet som sådant), barn, att man är i en deppig period eller annat som kan påverka hur ens lust är. Sexlusten behöver inte alls ha någonting med varandra att göra. Utan livet, som sker och livet i dig. Att man inte har sex är INTE ett dåligt tecken på en relation. Däremot om ni inte pratar med varandra, inte ser varandra. Så var alltid öppen om hur du mår, hur livet är. Och fråga även alltid den andre, hur den mår hur den har det.

Sakerna som hjälpa till på traven

Kom ihåg skyddet – kondomer för alla smaker

Att skydda sig mot könsjukdomar behöver inte vara en gummiaktig upplevelse, det kan snarare ge både trygghet och krydda till sexlivet. Idag finns det kondomer i alla varianter för alla smaker. Provkör några av dessa och hitta just er favorit som håller borta både graviditet och klamydia.

Massera och komma nära

En massageolja som stimulerar alla sinnen. Lämplig för både en avkopplande kroppsmassage och för användning i de mer intima områdena. Innehåller vitamin E som inte bara ger en utmärkt massagekänsla, utan även återfuktar huden på djupet.

Satisfyer med stort S

Satisfyern har revolutionerat många kvinnors sexliv. Orgasmer de inte trodde de kunde få. Denna vibrator passar inte bara att använda själv, använd den tillsammans med din partner och upplev magin tillsammans.

Ta med vibratorn in i sovrummet

Lek mera, ta in era leksaker i ert gemensamma sexliv och låt fantasin flöda. Hitta nya beröringspunkter och njut maximalt av varandra. Denna vibrator passar alla kön och är liten och smidig.

Gör sexet lekfullt

Utmana varandra, tillsammans, med kamasutra träning. Vilka positioner klarar ni och hittar ni nya ställningar ni bara måste prova? Lek fram sexlusten och känn varandras kroppar på nytt.

Vill ni kanske även piffa till underklädslådan? Då finns det massor av härliga underkläder här

Läs mer:

Så sätter ni krydda på ert kärleksliv