Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Få nya perspektiv med en egen cool drönare

Drönare är på allas läppar just nu.
Men vad krävs för att ha en egen? Och vilken modell ska man välja?
Här är allt du behöver veta.

Här kan du hitta allt du kan tänka dig inom teknik 

Först och främst: Det finns ett gäng regler som gäller för drönare och det alltid är du som ”pilot” som bär ansvaret. Generellt kan man säga att du behöver ett särskilt tillstånd för att köra drönaren om den väger över sju kilo och du tänker styra drönaren så att den försvinner utom synhåll. Tillstånd söker du hos Transportstyrelsen. Du får flyga med drönare över bebyggda områden och vägar, men inte i närheten av exempelvis flygplatser, sjukhus med helikopterplatta eller militära skyddsobjekt. Återigen det är ditt ansvar – se därför till att drönarens karta alltid är uppdaterad.

Om vi bortser från de rena leksaksvarianterna, som ofta saknar kamera, föredrar de flesta privatpersoner att köpa en drönare utrustad med bra kamera för film och video. Tänk även på att storleken har betydelse – en stor drönare kanske inte är så kul att släpa runt på när du är på semester, medan en liten drönare knappt tar nån plats. Däremot är de mindre varianterna mer känsliga för väder och vind samt har sämre batteritid.

Men vi har tagit fram några förslag på drönare som passar allas olika plånböcker och behov.

En drönare för alla

Lyx: DJI Mavic Mini

Lite mer avancerad modell med flygtid på 30 minuter, tar stillbilder i 12 MP och filmar i 4K HD. Stor fördel i låg vikt, 250 gram, och behändig storlek.


Mellan: OBEST Mini Drone

Kameramässigt ligger den i lyxklassen med 4K HD-film, men har en lite enklare finish. Har ett nybörjar-läge för den som vill öva lite extra.

Kan ej hitta produkten.Budget: Folosafenar Duial Camera Drone

Kostar dryga 500-lappen och funkar utmärkt till barnen eller som partytrick. Filmar i 4K och har en batteritid på cirka 15 minuter.

Inte hittat din drönare? Spana då in fler här

Läs mer:

7 robotdammsugare som gör ditt liv enklare

Tre grymma högtalare – under tusenlappen

4 elcyklar du vill ha