Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Få silkeslena ben till sommaren

Termometern börjar visa allt högre plusgrader och solen tittar fram.
Det vankas vår, och vips står även sommaren för dörren.
Byxbenen åker upp, klänningarna fram – och legs out.
Här är apparaterna som gör dina ben silkeslena.

Spana in utbudet av epilatorer här 

Det är inte mycket som slår ett par silkeslena ben som möter nytvättade lakan, det är något de flesta kan intyga.

Däremot kan mödan innan inte alltid kännas värt det för stunden. Att stå i duschen men rakhyveln och snabbt raka bort vintermanen kan ta sin tid. Mindre kul är det när man också slinter med rakbladet och istället för ett par lena ben får små sår på köpet.

Men det kanske är dags att investera i ett nytt sätt att ta bort oönskat hår på.

Idag finns det mängder med smarta prylar som underlättar för dig att ta bort håret på. Dessutom för alla hudtyper.

IPL och epilering vänder sig allt fler till när det är dags att ta bort vinterpälsen. Och vi förstår varför.

 

IPL eller epilering – vad väljer du?

IPL för hårbortagning fungerar genom att apparaten avger lätta ljuspulser mot hårrötterna. Ljuset absorberas av melaninet (pigmentet) i håret och omvandlas till ljusenergi (värme). Värmen stimulerar hårsäcken att gå in i en vilofas. Resultatet blir att håret faller av och återväxt förhindras, vilket leder till att mängden hår som växer ut gradvis minskar. Du bör upprepa behandlingen var fjärde till var åttonde vecka för att förhindra att hårrötterna börjar producera hårstrån igen. Källa: Philips

Vid behandlingen med en epilator förs en tunn nål ner i hårsäcken. Högfrekvent växelström slås på till nålens spets och värmen skadar hårsäcken så att hårstrået inte kan växa ut igen. Behandlingen tar lite tid eftersom varje hårsäck måste behandlas var för sig.

Philips Satinelle essential epilator

Philips Satinelle tar varsamt bort de allra kortaste hårstråna (0,5 mm) från roten. Epileringssystemet drar ut hårstråna med rötterna vilket gör att din hud blir len och fri från stubb i flera veckor. Philips Satinelle har två hastighetsinställningar för att få tag i tunnare och tjockare hårstrån, för en anpassad hårborttagningsbehandling just för dig.

Det ergonomiska handtaget gör epileringen enkel och det tvättbara huvudet ger bästa möjliga hygien

Epilering är för dig som vill ha en vaxad effekt men slippa kladdet.

Epilering kan dock kännas mer än rakning då håret avlägsnas vid roten. Dessutom är det flera hårstrån som rycks upp samtidigt, precis som vid vaxning.
Det gör att det känns betydligt mer än att använda rakhyvel eller rakapparat.

Plus: Braun ansiktsepilator

Nu kan du även epilera ansiktet från oönskat hår med ansiktsepilatorn från Braun. Epilator för ansiktshår har en rengörings- och vitaliseringsfunktion och massagepad för vitalisering av huden för en mjukare hud.

Dessutom medföljer en upplyst spegel för att du ska se och komma åt varje strå och en förvaringsväska att förvara din epilator i.

Philips Lumea IPL 9000-serien 

Är epilering lite för smärtsamt för din smak? Testa då att ta bort kroppshår med IPL.

IPL kan man nu även göra på sig hemma själv, och givetvis helt säkert. Med Philips Lumea IPL får du en effektiv bortagning av hår på alla hud – och hårtyper. Den fungerar på naturligt mörkblont, brunt och svart hår och på alla hudtoner. SmartSkin-sensorn i Lumea identifierar din hudton och visar den mest behagliga ljusinställningen för dig och det område du behandlar.

Förutom att ta bort hår vid varje tillfälle minskar även uppkomsten av hår för varje användning av Philips Lumea IPL.

Hela tre munstycken medföljer som gör det möjligt att behandla hela kroppen – formade för att passa alla kroppens kurvor and anpassar programmen för varje del av kroppen, ansiktet och precisionsområden.

Så fungerar Philips Lumea IPL

Lumea IPL använder en lägre fluens (antalet ljusstrålningspartiklar) för att få hårsäckarna att gå från tillväxtfasen till vilofasen. Ljuset absorberas av melaninet (pigmentet) i håret och omvandlas till ljusenergi (värme) som påverkar hårsäcken att gå in i en vilofas. Resultatet blir att håråterväxt förhindras under en period, samt leder till att mängden hår som växer ut gradvis minskar. Man måste dock upprepa behandlingen var fjärde till var åttonde vecka för att forsätta hålla hårsäckarna i vilofas och förhindra tillväxt av nytt hår.

Skillnaden mellan att göra IPL på salong och hemma är att behandlingen måste göras oftare hemme då Lumea IPL använder en lägre fluens. Både IPL hemma och på salong ger en hårfri och len hud, så resultatet i sig är det ingen skillnad på – bara hur länge det håller.

Spana in fler hårborttagningsapparater här 

Läs mer:

Glöm inte kroppen: Därför ska du smörja in dig

Nu slipper du oönskat hår – på kroppen och i ansiktet

Så blir du kvitt oönskat hår