Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Få till en smaklig måltid på vandringen – allt för uteköket

En härlig vandring behöver inte betyda dålig mat.
Med rätt prylar kan du laga gott käk även i skogen.
Här är utrustningen som behövs.

Spana in Amazon.se stora utbud av produkter till friluftslivet

Hur får man i sig ordentligt med mat på vandringen? Det går förstås att klara sig på frystorkade produkter, men handen på hjärtat är det gott att ibland äta lagad mat. Och det behöver inte vara så svårt – det mesta behöver du ändå ha med dig på en längre tur. Kanske är allt nedan redan med på nästa packlista?

Stormkök

Finns i mängder av olika varianter, men viktigast är nog ändå vikten. Sikta på att ha ett så lätt stormkök som möjligt. Fundera även på om du vill ha spritkök som tänds med t-sprit eller gaskök där gas på tub används som bränsle. Stormkök är även bra att ha i sin prepping-låda hemma.

Eldkit

Utan eld, ingen lagad mat. Särskilda braständstickor bör vara med, men även tändstål. Om du inte orkar släpa på tändvätska eller gastub till ovan – ta med bomullstussar indränkta i vaselin för att kicka igång elden. Kom dock ihåg att utan stormkök får du bygga en brasa på egen hand.

Termos

Vätskebehovet för en dags vandring är cirka fem liter – vilket ju är en hel del. Se därför till att i alla fall täcka behovet med en termos. Om den dessutom är dubbelbottnad kommer vattnet vara varmt eller kallt i flera timmar. Ett billigare alternativ är stryktålig flaska i plast.

Multiverktyg

Kniv i all ära, men mest effektivt och minst skrymmande är ändå varianter med flera användningsområden. Tänk att få såväl kniv, såg, yxa och hammare i ett? Du vet aldrig när det uppstår behov som kräver mer än bara en vass kniv.

Frystorkad mat

Okej, all mat på vandringen behöver inte lagas över öppen eld. Ibland orkar man inte, eller vill, pilla med stormköket. Då är frystorkade rätter räddningen. Näringsrika, enkla att ta med – och faktiskt ganska goda!

Här kan du köpa allt till vandringsköket

Läs mer:

Det här behöver du på din vandringssemester

Allt du behöver veta inför vandringen

Därför ska du ha med ett tändstål när du vandrar