Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Få ut det bästa av semestern på en liten budget

Semestern och sommaren är redan runt hörnet.
För många innebär det pepp – men en viss olust kan infinna sig om resekassan inte är den fylligaste i år.
Men nu kan du ändå luta dig tillbaka, trots mindre pengar till semestern.
Här är nämligen den enda semesterguiden du behöver – för en semester på liten budget.

Spana in allt du behöver för semestern på Amazon.se

Stigande matpriser, höjda räntor och restskatt. Tre ting som påverkar din vardags ekonomi mer eller mindre hårt.

Samtidigt är det tid för att lämna in sin semesteransökan och sommaren står runt hörnet.

Men knyter det sig lite i magen för hur du ska få slantarna att räcka till semesterns bravader – hur ska man få ut det mesta av semestern utan att siffrorna på bankkontot skriker?

Då har du kommit rätt. För semester och avkoppling behöver inte vara lika med dyra utlandsresor eller en weekend i en storstad.

För till syvende och sist handlar semestern om att ladda om och ta tillvara på sig själv och sina nära och kära inför kommande jobbmånader.

Och där finns det oändligt med möjligheter att få en händelserik men också avkopplande semester – på en liten budget.

Så får du ut det mesta av semestern – och sparar pengar

Cykelsemestra i Sverige

Varför inte göra semestern till ett riktigt äventyr?

Ibland behöver du inte ens behöva vara så långt hemifrån från att upptäcka helt nya världar.

Det bästa av allt med att bege sig iväg på cykel är att ni kan semestra helt på era egna villkor.

Hur länge ni vill vara borta, vart ni ska någonstans och dessutom får ni en redig dos motion på köpet.

Packa bara lätt så inte bagaget skapar onödigt lidande.

Tänk lättviktstält, bara de nödvändigaste och inte massa matförpackningar som tar plats.

Lättviktskläder, tält och ett mini-gaskök samt frystorkadmat kan vara bra saker att ha med sig på färden. Och för guds skull – glöm inte cykelhjälmen.

Frystorkad mat från Original REAL/DRYTECH

Frystorkad mat är lätt på fler sätt – dels tar det lite plats i packningen, den väger knappt någonting och är sedan himla lätt att tillaga. Bara koka upp lite vatten, tillsätt i påsen och vänta i några minuter och voila – en komplett och smarrig måltid.

Cykelhjälm från svenska Hövding

Den populära uppfinningen till cykelhjälm från Hövding är inte bara modern i sitt utseende – även till sitt inre.

Kragen har nämligen en Bluetooth-anslutning – lurar och säkerhet i ett helt enkelt.

Hjämen har en Airbag-teknik som är 8x säkrare än klassiska cykelhjälmar.

Cykelhjälm för barn 2-5 år 

En tjusig cykelhjäm för att skydda huvudet på de allra minsta i familjen.

Svemester

Lite på samma tema som att cykelsemestra – stanna i landet och upptäck alla pärlor som faktist finns inom vårt avlånga land.

Sverige är som vackrast på sommaren – så varför fly landet då? Nä, det finns för många guldkorn som måste upptäckas på hemmaplan för att du ska behöva ta flyget till en annan kontinent.

Få en känsla av Kroatien i någon av landets alla gamla gruvhål med turkosblått vatten eller få en dos av natursköna landskap i våra nordligaste delar.

Antingen tar ni ert pick och pack för en dagsutflykt eller så tar ni tåget och tar med ett lättviktstält i bagaget – på så vis kan ni stanna hur länge ni vill, eller resa vidare till ännu ett spännande resemål. Att på riktigt fånga varje stund och ta vara på spontaniteten du får under semester.

Ultralätta 2-manna tältet från Naturehike är optimalt när du vill vara spontan men med så lite packning som möjligt. Det går snabbt och enkelt att montera, väger bara 2,1 kg inklusive underlagsmatta, pinnar och rep. Ni kommer inte behöva huttra av kyla heller då tältet har vädersskyddade ingångar och god värmeisolering med plats för resterande packning.

Gör måltiderna till en utflykt

Bestäm er för att minst en måltid om dagen under en vecka ska intas i en ny miljö – gör det vi behöver göra varje dag till ett litet happening.

Ät den där sommarsalladen på en klipphäll, svep ett glas bubbel och en ostbricka vid en blomstrande äng och vakna till liv med en god frukost med en havsbris som fångar tag om ditt hår.

Picknickryggsäck med bestickset

Ryggsäcken inkluderar både en avtagbar flaskhållare och vinbärare, en picknickfilt och ett picknickbestickset. Helt enkelt allt ni behöver för ett utomhusmåltid. Dessutom kan ni hålla maten fräsch genom smidig förvaring åt kylklampar.

Utnyttja kollektivtrafiken – från båtluff i skärgården till en dagsutflykt i en ny stad

Bor du i en större stad så är det givet att du utnyttjar ditt månadskort i kollektivtrafiken till max under sommaren. Åk spårvagn till oupptäckta platser i staden, ta båten för en dagsutflykt i skärgården eller bestäm dig för att upptäcka staden från norr till söder.

Bara dra på dig ryggsäcken som är packad med solskyddsfaktor, en vattenflaska, en badhandduk och badkläder så är du redo för en heldagsutflykt i din stad.

FJÄLLRÄVEN Kånken 

Kånken är en klassiker och som är given på alla sommarens äventyr. Denna ryggsäck får plats med de allra viktigaste, det vill säga sommarens pocketbok, badkläderna och handduken.

Badhandduk 2-pack

Badhanddukar i fantastiskt mjukt bomull. Vira om dig själv efter ett härligt dopp i det blå.

Vattenflaska med filterfunktion

En vattenflaska för alla äventyr i sommar. Tack vare filterfunktionen som kan filtrera smutsigt vatten passar vattenflaska såväl på en dag vid stranden som en vandringsturen.

Bonustips: Pocketboken för sommaren – Folk med ångest 

Klart du ska läsa en ( eller 100) pocketbok i sommar, det är ändå en given klassiker att göra på sin semester.

Pocketboken som serien med samma namn, Folk med ångest, är skriven av författaren Fredrik Backman som ligger bakom succén En man som heter Ove är en given bok för sommaren.

”Folk med ångest” är en orimligt stökig komedi om ett gisslandrama på en lägenhetsvisning, där en misslyckad bankrånare låser in sig med en överentusiastisk fastighetsmäklare, två bittra Ikea-missbrukare, en elak mångmiljonär, en sorgsen tant, en höggravid kvinna, en jobbig jävel och ett kaninhuvud. Till slut ger rånaren upp och släpper alla i gisslan, men när polisen stormar lägenheten är den…tom. I en serie dysfunktionella vittnesförhör efteråt får vi höra allas version av vad som egentligen hände, varpå ett klassiskt pusselmysterium utvecklar sig kring frågorna: Hur lyckades rånaren fly? Varför är alla så arga? Och vad är det egentligen för FEL på folk nuförtiden?”

Bläddra bland fler böcker här

Läs mer:

Hemester? Allt du behöver för en bekväm bilsemester

Resa med djur? – 3 säkra och bekväma transportburar