Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Fånga sommarögonblicken – här är bästa semesterkamerorna

Soluppgången bakom bergen, det bubbliga barnfnittret i sjön eller en diffus siluett i motljus.
Nu är det dags att fånga semesterns finaste ögonblick.
Här är tipsen på kamerorna som hjälper dig att ta de bästa bilderna och filmerna.

På Amazon.se kan du hitta ett stort urval av kamera- och fotoprodukter

2015 åkte Henrik Schyffert och Johan Rheborg Sverige runt på upptäcktsresa i hopp om att söka kunskap och inspiration för att ta den perfekta bilden. De gjorde det på bästa sändningstid på SVT, och under resans gång träffade de krigsfotografer, konstnärer, modefotografer, skolfotografer och porträttfotografer.

Programtiteln kändes och var självklar – Alla är fotografer.

Komikerduon nosade på något som de flesta känner igen sig i. För visst är vi alla fotografer i någon mån, oavsett om vi tar selfies, plåtar tulpaner, förevigar solnedgångar i motljus eller trycker av en bildserie på släktingarna, fotbollsmatchen eller kompisarna i havsbadet?

Det är ingen slump att Instagram flödar över av snygga semesterbilder och videor just på sommaren. Med vädergudar på topphumör, en svensk natur i världsklass och med ledighet i blicken – både bakom och framför linsen – tar vi oss an utmaningen om att knäppa sommarens allra bästa bild.

Här tipsar vi om fickkameror, filmkameror, digitalkameror, engångskameror, actionkameror och analoga stillbildskameror för dig som vill fånga semestern i ett album.


Canon IXUS 185
Pris: 1 690 kronor
Nätt och behändig fickkamera för dig som vill ha kvalitet i de virtuella fotoalbumen men inte vill släpa runt på otymplig utrustning. Easy Auto-funktionen väljer de rätta inställningarna åt dig – allt du behöver göra är att koncentrera dig på bilden. På köpet får du 20 megapixlar, 8x optisk zoom, 16x ZoomPlus, Easy Auto och direktinspelning av HD-filmer.

Här kan du köpa Canon IXUS 185.


Sony FDR-X3000
Pris: 6 176 kronor
Med denna kamera kan du filma från gryning till skymning och i dålig belysning. Det lika dammsäkra som stänktåliga kamerahuset kan användas fristående eller med det medföljande undervattenskamerahuset som är vattentätt ned till 60 meter. Med timelapseinspelning i 4K kan du ta en serie stillbilder av ett motiv under en viss tid.

Den kompakta fjärrkontrollen kan bäras på handleden men också fästas på olika tillbehör.

Här kan du köpa Sony FDR-X3000.


Kodak Daylight
Pris: 121 kronor
Fånga dagen på utflykten eller placera denna engångskamera utan blixt på bordet när det är dags för party. Ger 39 oförglömliga färgbilder; ett skönt avbrott från scrollandet i sociala medier-tider.

Här kan du köpa Kodak Daylight.


GoPro Hero4
Pris: 5 276 kronor
Populär actionkamera med inbyggd WiFi och bluetooth för dig som gillar äventyr i vardagen, oavsett om det handlar om undervattendyk, bergsklättring, fallskärmshoppning eller kanske ”bara” vill föreviga någonting kul i farten i semestervardagen. Kameran filmar i 4K, fotograferar i 12MP med upp till 30 bilder per sekund och är vattentät ned till 40 meter. Inspelningslägena Night Photo och Night Lapse gör det möjligt för dig att plåta även nattetid.

Här kan du köpa GoPro Hero4.


Sony RX10 III
Pris: 11 666 kronor
Vill du ta skarpare närbilder med bättre effekter? Då är RX10 III något för dig. Plåta motiv på så nära håll som tre centimeter (vidvinkel) eller på ett avstånd på 72 centimeter (telefoto).

Zoomobjektivet täcker ett område från stora vidvinkelvyer till action i närbild och skiljer ut motiven från omgivningarna.
Bildstabiliseringen kompenserar kameraskakningar vid fotografering utan stativ, vid ultrateleintervall eller i svagt ljus. Sådana stabila stillbilder och filmer är annars endast möjliga med högre slutartider.

Här kan du köpa Sony RX10 III.


Polaroid Originals 9010 Onestep+
Pris: 1 426 kronor
Selfies och snygga filter i all ära, det är något speciellt att greppa tag om denna analoga snabbbildskamera som är en modern uppdatering på en tidlös klassiker. Med Bluetooth och en tillhörande mobilapp får du tillgång till exempelvis självutlösare och fjärrutlösare. Say cheese, och bläddra omgående bland nytagna bilder.

Här kan du köpa Polaroid Originals 9010 Onestep+.


Olympus TG-6
Pris: 2 711 kronor
Med 4K-video kan du filma dina favoritögonblick och skapa filmer i Full HD med 120 bilder per sekund. Kameran är vattentät och utformad för att kunna användas på djup ner till 15 meter utan extra utrustning. HDR-läget kombinerar fyra bilder med olika exponeringstider i en enda bild, vilket gör bilderna ljusare eller mörkare efter behov.

Tack vare det integrerade fältsensorsystemet som automatiskt håller koll på dina rörelser vet du alltid var bilderna är tagna. OI.Track-appen kopplar GPS-, kompass-, manometer- och temperaturdata till dina bilder och videor.

Här kan du köpa Olympus TG-6.

På Amazon.se kan du hitta ett stort urval av kamera- och fotoprodukter