Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Fem levande växter du kan ha i badrummet

Gröna växter kan göra stor skillnad hemma. Det är inte bara snyggt och hemtrevligt, de kan även hjälpa att rena luften.
Här är plantorna som överlever i ditt badrum.

På Amazon.se kan du hitta ett brett sortiment av inomhusväxter

Länge har det varit väldigt trendigt att ta in naturen i hemmet. Obehandlat trä, dova nyanser och ett överflöd av både torkade och gröna växter. En utmaning, som följer med som det berömda brevet på posten, är att lyckas hålla plantorna vid liv. Speciellt i ett utrymme som badrummet där det kanske inte finns stora fönster som släpper in tillräckligt med ljus.

Men det finns faktiskt en hel del växter som klarar av de fuktiga förhållandena – som kan få ditt badrum att kännas som en fantastisk oas.

#1: Svärmorstunga
Var den här tåliga växten fått sin namn från kan man ju undra, oavsett så är den ett populärt val i hemmets alla rum. Ljus kan självklart hjälpa den att växa men den kan också hantera mörker utan att tyna bort. Viktigt att tänka på är att inte vattna den för mycket.

Här kan du köpa den populära svärmorstungan

#2: Aloe Vera
Har du kanske hört talas om aloe vera? Det är ju faktiskt en ingrediens som ofta används i hudvård för sin lugnande effekt. Därför är det kanske inte är så konstigt att många gärna vill ha sin snygga hälsoväxt i badrummet. Den trivs dock allra bäst i ett soligt utrymmet, men det positiva är att den vill ha väldigt lite vatten.

Köp din stilrena aloe vera här

#3: Kaktus
Det är väl ingen som är förvånad att kaktusen fick plats på den här listan. Den här taggiga kompisen har länge varit populär i inredningssammahang, det är heller ingen nackdel att den är så lättskött.

Här hittar du tre olika stora kaktusar för ett snyggt stilleben i badrummet

#4: Ampellilja
Om du inte gillar den stilrena känslan som en kaktus eller aloe vera erbjuder så kanske ampelliljan är mer din melodi. Den lite yviga plantan med sina snirkliga blad placeras med fördel på en badrumshylla där den får lite plats att breda ut sig.

Köp den fina ampelliljan här

#5: Garderobsblomma
Namnet skvallrar om hur tålig den här växten faktiskt är. Garderobsblomman behöver verkligen inte ljus för att överleva och de intensivt gröna bladen tappar varken lyster eller färg i det fuktiga badrummet.

Här kan du köpa storfavoriten till ditt badrum

Fler växter kan du hitta på Amazon.se