Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Fem utomhusaktiviteter du inte får missa i vinter

Den vackra vintern är här. Och med det dess möjligheter. En helt ny värld av kul aktiviteter öppnas nu för dig och dina barn, en helt ny värld som ni bara måste ta vara på. Se till att inte missa det för vips - så är det hela över.

På Amazon.se hittar du sportutrustning som gör vintern än roligare

Nu är det allt vinter på riktigt. Snön har fallit ner över vårt avlånga land och varma ljus har börjat tändas i våra hem. Vi äter både god mat och vi spelar ljuvlig musik. Det finns så himla mycket kul en bara kan göra just vintertid. Saker du absolut inte vill missa. Nedan listar vi därför fem olika aktiviteter du och ditt barn bara måste göra innan det är försent!

Åka i pulkabacken

Vi börjar med att bocka av det kanske mest självklara. Ingen människa har upplevt vintern på riktigt utan att åka pulka. Det spelar ingen roll vilken ålder du är i, ung som gammal kommer du fortsatt finna det underhållande. Vi alla har någon backe i närheten av våra hem som vi utan problem kan ta oss till för att ha en rolig stund. Tänk dock på att en och annan backe kan vara farlig. Se därför till att alltid använda hjälm. 

Vi vill passa på tipsa om att alltid ha åtminstone en liten snowglider i bilen när du färdas omkring. En snowglider blir också lättare för er att få med er på längre resor med mycket packning. Du vet aldrig när du råkar passera en backe du bara måste testa. 

Här har du en tålig pulka som kommer ge din upplevelse i backen det lilla extra

Kan ej hitta produkten.

Se till att alltid ha bilen packad med en klassisk snowglider

Kan ej hitta produkten.

Åka skidor

Vill du kanske ta pulka-åkandet till nästa nivå? Då är det hög tid att ställa dig på ett par skidor. Fiffigt nog aktiverar det hela kroppen vilket är väldigt bra för din hälsa. Du kommer genast få en våg av energi. Visst kan det allt vara lite svårt till en början, men du ska allt se hur snabbt du lär dig!

Kom ihåg att som nybörjare ta ett steg i taget. Börja med att bara prova ta dig fram på en plan yta med skidorna på. Ta dig sedan, när du är redo, till en mindre backe. Du kommer tyvärr ramla mer än en gång, men det klarar du med rätt skydd på kroppen.

Här har du ett par suveräna skidor till din vistelse i fjällen

Glöm inte skydda skallen med en säker hjälm

Åka skridskor

När vi var barn var det i princip obligatoriskt att åka skridskor. Kanske saknar du tiderna? Varför inte återuppleva det igen, kanske tillsammans med ett barn eller två? Oavsett var du bor lär du ha relativt nära till en plats du kan åka på. Både på en kommunal isbana, eller på ett fruset fält. 

Se till att ha ett par skridskor som passar dig perfekt. Du vill ha ett stadigt skaft som ger din fot en optimal passform. På så sätt ser du till att minimera risken för att stuka foten. Åk inte heller med icke slipade skridskor. Du vill inte liggandes på backen upptäcka att det är i princip omöjligt. 

Rocka banan med de här välpassande skridskorna

Även barnen behöver få ett par fina skridskor

Leka på tomten

En måste inte lämna hemmet varje dag under vintern. Det kan bli minst lika kul på ens tomt eller uteplats. Gå ut och gör snöänglar tillsammans med kärleken i livet. Kanske är det dags att göra den bästa snögubben du någonsin skådat? Vissa traditioner kommer helt enkelt aldrig gå ur tiden. 

Har du små barn finns det häftigt nog snöleksaker, liknande det som sommartid används i sandlådan, som de genast kommer glädjas sig i. Ett annat tips är att ta med barnen ut och blåsa såpbubblor i kylan. Lita på oss, ni alla kommer tycka det se otroligt häftigt ut när bubblorna blir små fina cirklar av is!

Låt barnen bygga fina torn av snö med den här snöleksakssatsen

Både sommar och vinter är rätt tillfällen för häftiga såpbubblor

Ta en tur i skogen

Samla familj och vänner på en tur till skogen. Visst låter det mysigt redan där. Föreställ dig då att ha med varm choklad, eller kanske tända en brasa för att grilla lite korv? Det kan inte bli bättre. Glöm dock inte att ta med ett sittunderlag under vintern. Det är redan tillräckligt kallt!

Även längre promenadstråk går att ta sig genom under vintern. Se då till att inte glömma både dryck och mat. Det spelar ingen roll att det inte blir en övernattning, vi måste ändå alltid dricka vatten. Var inte heller rädd för att förvara det varmt i en termos. Du kanske har svårt att föreställa dig att dricka varmt vatten, men du kommer vara glad när det väl sker. Sen kan du såklart alltid lyxa till det lite genom att blanda i ditt favorit-te. Hur härligt låter inte det. 

Varför frysa om baken när du kan sitta på en varm dyna i tjockt material

Se till att hålla din dryck varm med en termos i rostfritt stål

Se till att klä dig rätt på vintern. Klicka här för de bästa plaggen!