Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Festivaldags – här är allt du behöver

Ska du på festival i sommar?
Då finns det ett antal saker som kan vara bra att ha med sig.
Solkräm, regnskydd och powerbank är måsten, men vad mer?
– Här är åtta bra-att-ha-saker på festival.

Bläddra bland ett stort utbud av utomhuskläder på Amazon.se

Svensk sommar innebär en hel del saker. Glass och jordgubbar, lata dagar på stranden, en båttur i skärgården och festivaler. Om du planerar att ägna dig åt det sistnämnda, det vill säga festivaler, finns det en hel del förberedelser att ta tag i – framför allt om du ska spendera en hel helg i festivalområdet. 

Att campa på ett festivalområde kräver sina prylar. Det gäller att vara förberedd på regn och rusk, liksom solsken och hetta. Men du behöver tänka steget längre än till en opålitlig väderleksrapport. Vilka hygienartiklar bör man prioritera och hur ser man till att mobilen överlever helgens festligheter? 

Vi har satt ihop en packlista med smarta saker att ta med sig för en maxad festivalhelg. Här hittar du allt från öronproppar till regnponchos till solkräm. 

Här är åtta bra-att-ha-saker på festival

Vattenflaska med sugrör

Vattenflaska tänker ni. Det går väl att köpa vatten på plats? Ja, förmodligen men fördelarna med denna vattenflaska är många: Den är dels utrustad med en karbinhake vilket gör att du kan fästa den på din väska och säkerställa att du alltid har vatten på språng. Flaskan rymmer dessutom en liter vätska och har markeringar längs med kanten som visar när du bör ha druckit x antal milliliter. 

Minificklampa 

Orientera dig i mörket bland tält, träd oändligt med folk och med en liten minificklampa. Dessa LED-ficklampor är perfekta till campingen och finns i fyra färger – de är både praktiska och snygga. 

Regnponcho med dragkedja 

En regnjacka eller regnponcho är ett absolut måste till långa festivaldagar. Det spelar ingen roll vad väderappen säger, den svenska sommaren är allt annat än pålitlig, och det kräver sina förberedelser. Den här regnponchon har både huva, dragkedja och ficka – den är dessutom väldigt stilren för att vara ett regnplagg. 

Öronproppar 

Sömnen är förmodligen inte prio ett under en festival. Men att försöka få in några timmars sömn är ingen dum idé. Och för att underlätta, finns det framför allt ett knep att ta till: öronproppar. Släng med en burk skumöronproppar i väskan – du kommer inte ångra dig. 

Deodorant 

Det skadar inte att ta hand om sin hygien i den mån man kan – framför allt inte när tvätt- och duschmöjligheterna är begränsade. Packa ner en deodorant från Nivea och håll dig fräsch i upp till 48 timmar. 

Powerbank 

Ett annat måste är en powerbank. Hur ska du annars kunna hålla din telefon vid liv hela helgen? Den här laddaren är kompatibel med bland annat iPhone, iPad, iPod, Samsung och Huawei – på så sätt kan du dela med dig av laddaren till dina vänner, oavsett vilka telefoner de har. 

Vattentäta skoskydd 

Om du mot förmodan glömmer att packa ner gummistövlar, finns dessa vattentäta skoskydd som backup. Det är bara att dra över dem över skorna och fortsätta njuta – oavsett lerigt eller blött underlag. 

Solkräm

Förhoppningen är såklart fint väder, varje dag. Och om sådant är fallet är det viktigt att smörja in sig med solkräm. Släng ner Nivea spf 50 i väskan och njut av sommar och sol på ett säkert sätt. 

Här hittar du ett stor utbud av solskydd för ansikte och kropp 

Läs mer: 

Fixa stilen – Så klär vi oss på festivaler i sommar

Så klär du dig i sommarregnet – tips på snygga regnkläder