Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Fina fransar hela sommaren – vattenfasta mascaror är svaret

Många väljer bort smink under semestern.
I alla fall på stranden och vid poolen.
Men något som många gärna vill behålla är mascara.
Byt ut din vanliga mascara mot en vattenfast – så kan du luta dig tillbaka och inte behöva oroa dig över en pandalook.

Bläddra bland ett stort utbud av sminkprodukter på Amazon.se

Det finns flera anledningar till varför en väljer att sminka sig. En anledning är till exempel för att både se och känna sig piggare och fräschare. Men det kan vara svårt att sminka sig när en är utomlands och spenderar mycket tid i solen och i vattnet. Då är det många som väljer bort täckande foundations mot tonade (tinted) dagkrämer och låter solkyssta kinder ersätta solpuder och rouge. 

En sminkprodukt som dock går att behålla trots sol och bad, är mascara. För många är mascara ett enkelt sätt att se lite piggare och fräschare ut. Med det sagt har vi granskat utbudet av vattenfasta mascaror och plockat fram fem stycken med olika egenskaper som håller dina fransar fräscha och fina hela sommaren. 

Här är fem vattenfasta mascaror till sommaren

Maybelline New York, vattenfast mascara

Maybelline Lash Sensational Sky High Waterproof Mascara är en topprankad vattenfast mascara – perfekt till soliga semesterdagar. Den vattenfasta mascaran passar även dig som har känsliga ögonen och ger fransarna ett ordentligt lyft och förlänger dem. Du kommer märka en avsevärd skillnad gällande volymen. Många vattenfasta mascaror är svåra att tvätta bort, men hit räknas inte denna mascara. 

Idun Minerals, vattenfast mascara 

Det negativa med att använda vattenfast mascara är hela proceduren men att tvätta bort den. I värsta fall krävs det otaliga pads med sminkborttagning tills det känns som att varenda frans har följt med bomullstussen. Den här vattenfasta mascaran från Idun Minerals tvättas enkelt bort med varmt vatten (38 grader) och kräver inget sminkborttagningsmedel. Det är en mascara som både förlänger, separerar fransarna och ger en intensiv färg. Ett stort plus till Idun Minerals vattenfasta mascara är att den är oftalmologiskt testad. Det innebär att produkten i fråga har testats för säker användning runt ögonen i samråd med en ögonläkare (även kallad oftalmolog) 

IsaDora Build Up Extra Volume, vattenfast mascara 

En annan vattenfast mascara som är oftalmologiskt testad är IsaDora Build Up Extra Volume. Det är en snabbtorkande mascara med elastisk formula vilket innebär att du kan bygga upp lager på lager för önskad volym. IsaDora Build Up Extra Volume är en mascara för dig som är ute efter omedelbar volym och ökad längd – för en false lash-effekt. Förutom att ge jämna, viktlösa och intensiv definition är mascaran parfymfri och Cruelty Free, det vill säga ej testad på djur. 

NYX Worth the Hype, vattenfast mascara

Worth the Hype är en vattenfast mascara som motstår alla blöta förhållanden. Den står sig stark mot både regn, svett och tårar. Utöver sin vattenfasta egenskap ger NYX mascara volym och längd till dina fransar. Du kan även bygga på volymen efter önskad effekt vilket ger ett mörkare och fylligare resultat.  Worth the Hype innehåller bland annat Jojobaolja som ger mjuka fransar och en fjäderlätt finish – något som annars kan vara svårt att uppnå i kombination med volym. 

Barry M Cosmetics Waterproof Mascara, That’s How i Roll

Sist ut på listan av vattenfasta mascaror hittar vi Barry M Cosmetics Waterproof Mascara, That’s How i Roll. Den här mascaran har en specialdesignad böjd borste som lyfter och rullar fransarna för exceptionell volym och definierade fransar. Du kan även bygga på volymen med fler borstdrag för ökad volym efter önskad effekt. 

Här kan du hitta fler vattenfasta mascaror till sommaren

Läs mer: 

Därför får du strawberrylegs – och så blir du kvitt det

Säsongens badmode – mönstrat, färgglatt och somrigt