Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Föreviga minnena från årets fest analogt – allt du behöver veta

Dags för tidernas fest.
Nu släpper restriktionerna och det är dags att samlas och fira livet igen.
Föreviga det historiska ögonblicket i sann retroanda med en polaroidkamera.

Hitta allt inom teknik på Amazon

Polaroid Originals 9010 Onestep+

Sverige har precis gått igenom den största prövningen sedan andra världskriget. När en sådan prövning har utkämpats är det tillfälle att fira stort. Kanske ska vi likt slutet på andra världskriget ut på gator och torg, hurra av glädje och omfamna varandra i kärlek. Eller så slår ni till på en storslagen fest med nära och kära där minnena av den historiska stunden förseglas av retrokameran Polaroid Originals 9010 Onestep+.

Att fota analogt ger en helt annan känsla, och kanske något man bara gör under väl valda tillfällen. 

Ni ser fotona direkt och får dem direkt i handen som fina minnen att sätta upp eller ha i sin plånbok för att påminnas om den där känslan ni hade när fotot togs.

Läs mer: Bortbjuden på middag – 5 roliga presenter att ta med

Polaroid OneStep+  är en analog kamera där dåtid möter nutid i en härlig kombo. Det bästa från två världar.

Den kan nämligen enkelt ansluta till din smartphone och öppna en värld av kreativ fotografering. Med den inbyggda polaroid-appen kan du använda fantastiska tekniker som dubbel exponering och ljusmålning samt använda dig av det manuella läget och fjärrutlösaren. Polaroidkameran kommer förhöja vilken tillställning som helst och skapa minnen för livet.

Alla tillbehör för att lyckas med analog fotografering 

 

Polaroid färgfilm för i-Type

Polaroid kamerorna behöver fyllas på med film med jämna mellanrum. Ha alltid ett paket film hemma, för du vet aldrig vad du vill föreviga.

Polaroid i-Type-kameror har sin egen i-Type-film, som är batterifri till skillnad från standardfilmen för vintagekameror (vilket betyder att den är lättare i plånboken) och optimerad för Polaroid OneStep 2-kameran. Varje foto passerar genom dessa rullar när det är gjort, så det är viktigt att se till att de håller sig rena. Om rullarna blir synligt smutsiga, torka dem försiktigt ner med en mjuk, fuktig trasa. Temperaturen påverkar hur filmen fungerar. Förvara det kallt i kylen, men frys det aldrig. Helst bör du låta den anpassa sig till rumstemperatur innan du använder den, runt 13 ° 28 ° C.  När det är kallt, håll dina foton varma i en ficka nära kroppen medan de utvecklas. Eller om det är en varm dag, se till att de håller sig svala. 

Direktfilm älskar ljus, särskilt naturligt ljus. Använd blixt för alla dina inomhusfoton. För bästa resultat rekommenderar vi också att du använder blixten för utomhusbilder, såvida det inte är en solig dag. Alla foton visas först tomma. De är mest känsliga under denna tid, så böj eller skaka dem inte. Skydda dem från ljuset och placera dem med framsidan nedåt när de utvecklas. Håll svartvita foton skyddade från ljus i cirka 1 minut. 

Polaroid 6056 – 6057 – Box Camera Bag

Giivetvis behöver du förvara din pärla till kamera någonstans. En väska är ett givet val, smidig att ta med när du är på språng och skyddar samtidigt optimalt din polaroid kamera. Denna väska är lämplig för alla Polaroid Box-kameror, inklusive: 600, SX-70 OneStep, Impulse, OneStep 2, OneStep + och Now i-Type-kamera. Har en vikbar flik med magnetisk stängning och innerlås med dragsko. Kan båda användas som ryggväska och axelremsväska.

Polaroid fotoalbum

Förvara alla dina festliga minnen i ett fotoalbum speciellt anpassat för analoga foton. Passar både Polaroid i-Type, 600 och SX-70 instant photos. Mått är  213 x 243 mm och fotoalbumet rymmer totalt 160 foton (4 per sida).

 

Läs mer:

Tre kaffedrinkar till vinterns kompishäng

 

Hitta mer tillbehör och polaroidkameror här