Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Fotbollssäsong – här är prylarna ditt barn behöver

Kulan i luften! Nu kommer hösten, fotbollens magiska årstid som gjord för dova strålkastare.
Här är prylarna och kläderna som ditt barn behöver när visselpipan ljuder och det är dags för samling inför träningen – och på fritiden.

Hitta fotbollsutrustning åt ditt barn på Amazon.se

Många barn delar den fåfänga längtan om att bli fotbollsproffs som vuxna. Kanske är det en dröm om någonting större, om att få briljera med bicykletas-sparkar i Serie A istället för tåfjuttar i division sju.

Runt om i Sverige finns drygt 3 000 föreningar. Bland pojkar spelar exempelvis
48 procent av alla nioåringar fotboll, liksom 35 procent av alla 14-åringar. Motsvarande siffror för flickor är 20 procent respektive 17 procent. Det är alltså ingen slump att fotboll är Sveriges största specialidrottsförbund.

Inom fotbollen finns allt från utpräglade talangfabriker till breddinriktade kvartersklubbar. I varje klubb finns det säkert någon som i stillhet – eller uttalat – har bestämt sig för att en gång i livet dra på sig den blågula landslagströjan.

Med hösten för dörren drar träningarna igång på allvar igen, från de minsta knattarna och uppåt. Nu är det dags att kitta upp sig på allvar, eller kanske uppdatera den befintliga garderoben.

Här tipsar vi om kläderna, träningsredskapen och utrustningen som dina barn behöver inför och efter fotbollsträningarna.

Shorts
Pris: 122-161 kronor
En lång, het sommar är över – men shortsen kan väl få hänga med ett tag till? Här ett par sköna och bekväma shorts som tillverkats i ett elastiskt material med snörning. Så kallad dryCELL-teknologi ser till att effektivt leda bort svett från kroppen.

Här kan du köpa PUMA-shorts

Strumpor
Pris: 170 kronor
Svettabsorberande, slitstarka och snabbtorkande. Dessa strumpor i bomull och nylon kommer i tvåpack, ett par svarta och ett par vita. Elastisk omlottdesign högst upp på strumpan samt på hälen gör att strumporna inte glider ner i onödan. Finns i storlekarna 33-37.

Här kan du köpa strumpor

Koner
Pris: 180 kronor
Vill barnen öva lite extra i trädgården efter fotbollsträningen? Markeringskoner är ett bra sätt att träna upp fart och smidighet. 20 koner i olika färger och praktisk påse medföljer.

Här kan du köpa koner

Fotboll
Pris: 73-281 kronor
Börjar barnens fotboll bli lite för luggsliten? Denna boll säljs i fyra olika storlekar: den minsta är perfekt för de yngsta barnen och den största en klassisk ”femma”.

Här kan du köpa en fotboll

Benskydd
Pris: 118 kronor
Skydda benen… ingen match utan benskydd. PUMA har utvecklat många varianter, varav denna är en av de mer populära.

Här kan du köpa benskydd

Koordinationsstege
Pris: 163 kronor
Eleganta dribblingsräder, hårda skott och genomskärande passningar i all ära, fotboll handlar också om kondition, koordination och snabba fötter. Med denna sex meter långa koordinationsstege kan barnen hitta roliga sätt att vässa fotarbetet och smidigheten.

Här kan du köpa en koordinationsstege

Målvaktshandskar
Pris: 90-211 kronor
Drömmer barnen om att bli lika bra som Robin Olsen eller Hedvig Lindahl? Eller tycker de ”bara” att de är kul att vakta stolparna? Oavsett vilket är det vettigt att satsa på ett par rejäla målvaktshandskar. Uhlsport har tagit fram en variant med polyesterfleece på insidan som ger värme när hösten attackerar med allt lägre grader. Perfekt för lite kallare dagar.

Här kan du köpa målvaktshandskar från Uhlsport

Nike Jr. Phantom GT Academy Dynamic Fit MG
Pris: 537-705 kronor
Nog är det något visst med att snöra på sig nya fotbollsdojor? En av Nikes många populära modeller har klibbig textur på ovansidan och sula med specialgrepp som ger kidsen kontroll över spelet. En stretchig hälkappa ger en säker känsla så att de kan fokusera på sitt fotarbete. Att skorna även är riktigt snygga skadar förstås inte.

Här kan du köpa Nike Jr. Phantom GT Academy Dynamic Fit MG

Fotbollsmål
Pris: 1 029 kronor
Finslipa skotten och bli en klinisk avslutare med hjälp av detta mål med förzinkad och pulverlackerad ram. Dunka in bollen i det svarta nätet och testa målgester.

Här kan du köpa ett fotbollsmål

Mer fotbollsutrustning kan du hitta på Amazon.se