Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Frukosttipsen för dig som har bråttom på morgonen

Är du ingen frukostperson? Eller är du kanske det men saknar den där stunden på morgonen för att få i dig något?
Här är tipsen för att äta en god frukost – utan att behöva tumma för mycket på tiden.

Hitta allt för köket på Amazon.se

Det allra enklaste är väl att köpa något på vägen till jobbet. Ja, det kanske det är. Men det är inte alltid det godaste, nyttigaste eller billigaste alternativet. Med rätt redskap, förberedelser eller inspiration kan det gå snabbt att tillaga morgonens första måltid och du hinner njuta på hemmaplan.

Smoothies i mängder
Det är så otroligt enkelt att mixa ihop en smoothie. Du behöver egentligen inget recept utan kan börja med att välja en bas som du tycker om för att sedan addera andra smaksättare med olika egenskaper du söker.

Gillar du tanken att få i dig grönsakerna på ett kick? Blanda då ihop kokosvatten, frusen spenat, frusen mango, citronsaft och avokado så får en vitaminboost som mättar. Om du hellre vill åt något sötare kan kokosmjölk, frusna hallon, lite chiafrön, kokosolja och banan vara något för dig. Som sagt, det går att variera i oändlighet och det behövs knappt någon förberedelse. Blendern gör jobbet.

Köp favoritblendern från Philips här

Hitta inspiration för din nya morgonrutin här

Overnight oats med olika topping
Här är verkligen något för dig som vill ha något färdigt – du förbereder nämligen allt kvällen innan. Overnight oats är kort och gott havregryn som fått dra åt sig alla ingredienser i kylen över natten. Grunden är enkel: havregryn, någon nötdryck, chiafrön och lite kvarg. Du kan sedan smaksätta med en krydda du gillar, exempelvis kardemumma eller vanilj.

Något som kan vara kul att experimentera med är vad du vill toppa din overnight oats med. Färska bär, frukt, kokosflingor, nötter, honung, jordnötssmör. Även här finns det många alternativ att utforska.

Förvara frukosten i återanvändningsbara glasburkar från Maison & White

Perfekt kokbok för dig som älskar frukost

Chiapudding med variation
Det här är lite liknande melodi som med overnight oats: frukosten går att förbereda kvällen innan. Chiafrön är rikt på fibrer och omega-3 vilket ska göra gott för kroppen. Basen är endast chiafrön och en havre- eller nötbaserad dryck. Du kan även här krydda den med lite kardemumma eller vanilj. Låt den stå i kylskåpet över natten och på morgonen har du en färdig pudding som du kan toppa hur du vill. Rostade nötter, skivad banan, lite yoghurt, färsk mango eller syrliga bär.

Servera chiapuddingen i fina glas så blir det ännu festligare

Här kan du lära dig mer om superfröet som är perfekt till frukost

Fler köksprylar kan du hitta här!