Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Går det att rädda skadat hår?

Finns det något som heter bortom all räddning när det kommer till hår? Det kanske känns så ibland. Men även de slitnaste toppar kan klippas, liksom frizziga tovor kan bli till glänsande svall igen. Det gäller bara att veta vilka produkter en ska använda.

Bläddra bland ett stort utbud av hårvård på Amazon.se

Torrt, livlöst, matt, dassigt, frizzigt, tovigt, kluvet. Skadat hår kan beskrivas och kännas på många olika sätt, men gemensamt för dem alla är att det oftast går att lösa.

Att klippa topparna med jämna mellanrum är ett sätt att hålla håret friskt och fräscht. Att använda värmeskydd är ett annat sätt, även om det bästa är att undvika varma redskap över huvud taget eftersom det sliter på håret. Att fläta håret innan en går och lägger sig är ytterligare ett tips, även om det på senare dagar blivit mer populärt att gömma undan håret i en satinmössa över natten. 

Ett sista tips är att förse håret med återfuktande och näringsberikande produkter, det vill säga schampo och balsam speciellt framtaget för skadat hår. Genom att byta ut dina vanliga hårvårdsprodukter mot produkter för skadat hår kommer du förhoppningsvis märka skillnad. Då vet du i alla fall att du har gjort det du kan – rent produktmässigt – för att ta hand om ditt hår.  

Det är inte alltid så lätt att veta vad en ska använda för produkter eller var en kan hitta dessa. Vi har gått igenom ett stort utbud av produkter för skadat hår och valt ut några schampon och balsam med egenskaper som stärker och bygger upp slitet hår. Här är är sju produkter som främjar din hårhälsa – för slitet och skadat hår. 

Hårinpackning som stärker och reparerar slitet och skadat hår

Olaplex Hair Perfector 

Oljebehandling för torrt hår – ger näring och stärker 

Moroccanoil Original Treatment

Serum som vårdar, reparerar och förstärker

L’ANZA Healing Strength 

Schampo för skadat och försvagat hår 

​​L’Oréal Professionnel Absolut Repair 

Schampo för torrt hår

TRESemmé Schampo

Balsam för kluvna toppar

Keratin Oil balsam

Balsam som ​​återfuktar, stärker och återuppbygger skadat hår 

Redken Extreme Conditioner 

Här hittar du fler hårvårdsprodukter som stärker skadat hår

Läs mer: 

Solprodukterna du inte kan vara utan i sommar

Sommarens nya hudvårdsrutin – steget du bör utesluta