Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Glöm inte att tänka på detta när du köper cykelhjälm

En cykeltur i vårvädret är precis lika härligt som det låter, men glöm för Guds skull inte att skydda huvudet.
Här är våra bästa tips på vad du bör tänka på när du köper cykelhjälm – och några praktiska modeller.

Vill du bläddra bland ett större utbud av cykelrelaterade prylar?

Visste du att en cykelhjälm minskar risken för huvudskador med hälften vid en olycka? Och att antalet allvarligt skadade skulle minska med 25 procent om alla cyklister bar hjälm? Det är galet när man tänker på det.

I Sverige är det lag på att barn upp till 15 år ska ha hjälm. Trots att lagen om cykelhjälm inte gäller vuxna finns alltså goda argument för att bära hjälm. Det är helt enkelt inte värt att inte ta vara på sig själv. Som en god tjänst har vi därför sammanställt den här artikeln för att hjälpa dig när du väl bestämt dig för att köpa ny cykelhjälm.

Tänk på dessa fem saker innan köp:

1. Passformen
Det är direkt avgörande hur hjälmen sitter Den ska sitta tillräckligt hårt utan hamna snett, åka av eller skava någonstans. Viktigt är att den täcker pannan, bakhuvudet och hjässan.

2. CE-märkning
Då vet du att den följer alla regler och direktiv som EU ställer på säkerhet och kvalitet.

3. Ventilation
Ska du använda hjälmen dagligen är det skönt att ha bra luftcirkulation för att slippa svettas för mycket.

4. Synlighet
Även om en svart hjälp är diskret snygg är det bättre om du väljer en hjälm med färger och detaljer som gör att du syns i trafiken.

5. MIPS
En teknik som imiterar hjärnans sätt att skydda sig vid ett slag genom att ha ett rotationsutrymme mellan huvudet och hjälmens yttre delar. Har du råd så satsa på en hjälm med sådan teknik.

Med ovan nämnd kunskap i bakhuvudet, passar det förmodligen bra med vår varmaste rekommendation över de cykelhjälmar som uppfyller alla krav för säker cykling.

Här är de 3 snabbaste (och säkraste) cykelhjälmarna på marknaden:

Eastinear

En av Amazons populäraste hjälmar. Finns i flera färger och har dessutom uppladdningsbart LED-ljus i fem olika färger i nacken.

Shinmax

LED-ljus i nacken för bättre synlighet bakåt, lätt att justera storleken på insidan. Är CE-märkt och kommer i flera färger. Går även att montera skyddsvisir på.

Lumos

Premium-modell med den speciella MIPS-tekniken. Har uppladdningsbara LED-lampor snett bakåt samt framåt.

Vill du hellre bläddra bland hela utbudet själv?