Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Glöm inte kroppen: Därför ska du smörja in dig

Kroppsvård är något som många kanske tar för givet eller slarvar med. Det tar sin lilla stund och vem har ens några minuter över? Det är dags att ta sig tiden – det kan göra underverk.

På amazon.se hittar du ett enormt utbud av skönhetsprodukter

Hudvård är något som blivit mer populärt och självklart i den dagliga rutinen. Med begreppet hudvård är det ofta ansiktet som står i fokus. Det kanske inte är så konstigt med tanke på att ansiktet är det som fångar blicken och det är där ålderstecken syns allra först.

Men kroppen då? Om man för en välbehövlig stund släpper skönhetsidealet och försöker tänka på hur det faktiskt känns, och vad kroppsvård innebär, så är stunden som man ger sig själv efter duschen helt otrolig. Många kallar just den stunden för egentid och andra jämför den med meditation. Att bara få pyssla om sig själv kan göra dig lugn och närvarande.

Här är några produkter som kan lyfta stunder till nya höjder.

Torrborsten
Innan du ställer dig i duschen, testa torrborsta kroppen. Med hjälp av cirkulära rörelser längs ben, armar och bål med riktning mot hjärtat kan du öka blodcirkulationen i dig. Att det sedan sägs hjälpa mot celluliter och ta bort döda hudceller är för många en bonus.

Ithyes Kroppsborste
Pris: 137 kronor

Här kan du köpa den här produkten

Skrubben

I duschen är det fantastiskt att använda väldoftande produkter för att göra dig ren. Och för att komma riktigt på djupet, och även här förbättra blodcirkulationen, kan du med fördel använda en kroppsskrubb mellan varven. Det här är något som många väljer att göra precis innan en solsemester för att jämna ut huden och förbättra förutsättningarna för den perfekta solkyssta huden.

Rituals Body Scrub
Pris: 165 kronor

Här kan du köpa den här produkten

Lotion
Det finns verkligen ett stort utbud av kroppslotion att välja och vraka mellan. Har du specifika behov du vill möta, till exempel torr och känslig hud? Testa då en kräm som passar just dig. Stunden efter duschen, när du är mjuk i kroppen av värmen, så är det fint att även kunna hjälpa huden att bli mjuk.

Weleda Lotion Citrus
Pris: 99 kronor (nu 10 % rabatt)

Här kan du köpa den här produkten

Olja
Att använda en olja istället för, eller som komplement till, en lotion kan vara riktigt härligt. Förutom att oljorna ofta doftar väldigt gott så kan de verkligen tränga in på djupet och mjukgöra huden. En del oljor är, precis som lotioner, inriktade på viss typ av problematik. Du kan exempelvis använda en olja för att lindra klåda eller för att hjälpa till att ta hand om ärr eller bristningar på kroppen.

Bio-Oil Skincare
Pris: 166 kronor

Här kan du köpa den här produkten

Till badet
Har du ett badkar? Grattis! Då finns det verkligen en uppsjö av produkter att njuta av när du lyxar till det i badet. Kanske du vill ha en uppfriskande badbomb som ger vattnet en härlig nyans? Eller varför inte ett badsalt eller en olja för att ta upplevelsen till en ny nivå? Testa dig fram!

Neal’s Yard Remedies
Pris: 339 kronor


Här kan du köpa den här produkten

Vill du bläddra bland ett stort utbud av skönhetsprodukter – klicka då här