Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Gravidmage – så slipper du ont i ryggen

När du är gravid förändras kroppen. Och förändringarna kan te sig på många olika sätt. Dessvärre är det dock vanligt att du får någon form av besvär. Lyckligtvis kan man avlasta och underlätta genom relativt enkla lösningar. Så här gör du för att slippa ont i ryggen.

Har du besvär med ryggont och vill bläddra bland lösningar själv?

Det är vanligt med ryggproblem när du är gravid. Du kanske känner dig trött i ryggen eller har ont i svanken. Det kan bero på att magen är tung och belastar ryggen. Försök att sträcka på dig, och undvik för Guds skull att svanka. Det sätter onödig press på ländryggen.

Läs mer: Massage var och när du vill – det här behöver du

Har du nyligen börjat känna ryggsmärta? Då kan det vara värt att prova antingen en terapeutisk kudde, som är specifikt designad för att lindra ryggont, eller ett stödbälte av något slag. Ett stödbälte avlastar tyngden som ryggen utsätts för.

Sandys terapeutiska kudde

Att ha ryggont är helt meningslöst, i synnerhet när det faktiskt finns prylar som är utvecklade för att lindra ryggsmärta.Den här kudden har en triangulär design som kan stödja huvud, rygg eller ben. Kudden avlastar och stödjer sido- och bukposition, så att ryggsmärtan försvinner. Perfekt för gravida som bär på ett barn plus fler liter vatten.

Naturligtvis fungerar den också för de som har ont i nacken eller benen också, eftersom den snillrika designen gör att den kommer med ett multifunktionellt syfte. Placera kudden under nacken, i knävecken när du ligger på rygg eller mellan låren när du ligger på sidan.

Här kan du köpa den här terapeutiska kudden för gravida

Stödbälte för gravida

Behöver du istället något när du går och står upp? Då kommer du vilja titta närmare på det här stödbältet, eftersom den hjälper till att bära barnet genom att försiktigt lyfta magen. Det här är en fantastisk lösning för en gravid person som vill vara aktiv. En graviditet behöver inte innebära isolering eller stillasittande i 9 månader. 

Här kan du köpa den här stödbältet för gravida

Sele för att korrigera hållningen

Sitter din ryggont inte i lumbago? Sitter den högre upp? Då kan det här vara lösningen du letar efter. För den här ser till att fördela vikt och tryck jämnt över bröstryggen, vilket resulterar i att du tvingas till en bättre hållning.

Här kan du köpa den här lösningen för ryggont

Vill du hellre bläddra själv bland utbudet på världens största marknadsplats?