Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Grönsaksskäraren – kökshjälpen du inte visste att du behövde

Det kan verka som en orimlig uppgift att laga snabb, enkel och god mat.
Men faktum är att med rätt utrustning går det att skapa matmagi; Därför är grönsaksskäraren det nya måstet i köket.

Hitta allt till ditt kök på Amazon.se

Multifunktionell grönsaksskivare

Det behöver  inte ta lång att laga god mat. Och du behöver inte ett fullrustat restaurangkök för att skapa en trevlig matupplevelse. Genom att använda en grönsaksskärare kan du hyvla, riva, strimla och tärna ingredienser på nolltid. På så sätt behöver du inte kompromissa mellan snabb och bra mat. Denna multifunktionella grönsaksskärare innehåller 7 utbytbara skärblad för frukt och grönsaker och ett av bladen passar dessutom särskilt bra för att riva ingefära, vitlök, muskot och choklad. Den passar alltså fler livsmedel än vad namnet avser och borde ha en självklar plats i alla kök. 

Men innan vi börjar skära, måste vi skala. Ett ensidigt och ganska stökigt moment. Potatisskal har nämligen en tendens att hamna överallt annars än i diskhon och soptunnan. Men med denna potatisskalare med förvaringsbehållare blir förberedelserna så mycket smidigare. Förvaringsbehållaren ger både ett bättre och säkrare grepp samtidigt som den fångar upp skalet. Sedan är det bara att öppna locket och tömma innehållet. Skalaren är tillverkad av ABS-plast och rostfritt stål och säljs i tvåpack. 

Smart potatisskalare med förvaringsbehållare

Kan ej hitta produkten.

När vi har skalat och skurit är det dags att göra rent och utöver sina många funktioner är grönsaksskäraren även lätt att rengöra. Det går att ta isär alla delar och diska för hand eller stoppa in i diskmaskinen. Den är tillverkad av förstklassigt ABS-material (plast) och högkvalitativt rostfritt stål (skärbladen). Vid köp medföljer även en rengöringsborste. 

Just den här grönsaksskäraren rymmer cirka 1,2 l och för att minska matsvinnet och underlätta inför nästa måltid går det ju utmärkt att spara resterna. Och för att fortsätta på miljöspåret är det bästa valet matlådor i glas. Dessa lunchlådor kommer i uppsättning om fyra och tål ugn, mikro, frys och diskmaskin. Locket är tillverkat av BPA-fri plast vilket är bättre för miljön och för hälsan. Varje matlåda är dessutom utrustad men en skiljevägg vilket gör dem lämpliga att förvara olika typer av livsmedel i. Perfekt för gårdagens middag och en sidosallad. 

4-pack matlådor i glas

Hitta fler smarta prylar till köket på Amazon

Läs mer:

Fem vardagshjältar du inte vill vara utan

Köksprylarna du inte visste fanns – men behöver köpa

Så får du till en riktigt krämig penne vodka