Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Guide: årets bästa bärbara datorer

Börjar du studera till hösten? Behöver du en dator för jobb? Eller är det kanske så att du är ute efter en dator du kan stimulera ditt intresse för spel på, samtidigt som den är bärbar? Oavsett vad anledning är har du kommit rätt. För här är årets bästa bärbara datorer.

Vill du bläddra själv bland ett brett utbud av bärbara datorer?

Mycket har hänt i datorernas värld. Det var inte allt för länge sedan vi var tvungna till att vara bundna till en specifik plats för att kunna nyttja en dator. Rättare sagt var det först år 1981 som vi fick se den första bärbara datorn. Osborne 1 var namnet på skapelsen. Osborne 1 vägde hela 10 kg och rekommenderades för affärsmän som ofta var ute på resor. Detta då de kunde förvara datorn under flygplansstolen. Tur nog är det långt ifrån dagens verklighet.

Läs mer: Här är bästa mobiltelefonerna

Datorer är en magisk apparat. Men det kan vara svårt att veta vilken bärbar dator som är rätt för dig, eftersom det beror på ändamålet. Är det mycket lagringsminne du behöver? Är det Mac eller PC som gäller? Kanske är du ute efter en större skärm? Du är inte ensam med att ha mycket frågor. Vi hoppas du blir glad över att höra att vi är här för att hjälpa dig.

Det här är marknadens bästa bärbara datorer just nu

Apple MacBook Air

Låt oss direkt få det överstökat. Går det ens att tala om bärbara datorer utan att nämna en MacBook? Skulle inte tro det. MackBook Air är en suverän dator för dig som är ute efter en att ha till jobb, studier eller fritidsliv. Med sin batteritid på upp till 18 timmar är den perfekt om du reser mycket. Att den är rustad med en SSD-hårddisk gör att du inte ens behöver vänta en millisekund innan appar och filer öppnas åt dig. Gillar du foto- och videoredigering kommer detta bli din bästa vän. Behöver vi ens säga att den är vacker också?

Och trots att den här modellen är från 2020 är det fortfarande en av de absolut bästa bärbara datorerna på marknaden.

Här kan du köpa datorn från Apple

Razer Blade 15

Det här är marknadens bästa gaming-dator. Punkt och slut.

Erkända gaming-företaget Razer ligger bakom den här datorn som är är utrustad med en Intel Core i7- processor med hela sex kärnor, samtidigt som den har mäktiga 16 GB RAM-minne! Du har helt enkelt här en dator med otrolig kraft, samtidigt som den fortfarande går att ta med sig vart du vill. Med andra ord behöver du aldrig mer missa ett tillfälle för gaming. 

P.S. skärmen är utrustad med hela 144 hz!

Här kan du köpa datorn från Razer

Lenovo Ideapad Duet Chromebook – den smidiga datorn

Ute efter en liten, snabb och effektiv dator till ett förmånligt pris? Lenovo Ideapad är då rätt för dig. Vi presenterar här en dator som fusionerar med en pekplatta. Det betyder att du till och med kan ta loss tangentbordet och istället låta fingrarna göra jobbet direkt på pekplattans skärm!

Här kan du köpa datorn från Lenovo

Microsoft Surface Laptop 4 – datorn som tar Microsoft till toppen

Rustad med kraftfull processor, starkt batteri och imponerande grafik har du en pekplatta som du till och med kan spela på. Den här plattan har också uttag som USB-A och USB-C. Med andra ord är den perfekt för personen som behöver den i jobb eller studier, men sen framåt kvällen gärna träder in i spelvärlden.

Här kan du köpa datorn från Microsoft

Acer Swift 5 – en bärbar dator som är allround

Osäker på vad du egentligen är ute efter? Hur härligt vore det inte då med en dator som täcker alla områden? Acer Swift 5 finns här för dig. Vi har här en stark allround-dator lämplig för saker som jobb, spel eller film. Med sin stilrenhet och lätta vikt kommer du inte besväras av att packa med den i väskan. Att den dessutom är väldigt behaglig att skriva på är ett stort plus. Med andra ord spelar det ingen roll om du är ung, gammal eller vad du nu har för intressen. Acer Swift 5 kommer du att trivas med.

Här kan du köpa datorn från Acer

Lenovo Chromebook IdeaPad 3 – datorn med den lilla prislappen

Upp till 16 timmar batteritid och med en vikt på ringa 1,3 kg är Lenovo IdeaPad 3 Chromebook en ofattbart konkurrenskraftig dator. Prestandan är stark och datorn klarar av allt det du kan förvänta dig av en dator á 2022. Vi kan med säkerhet säga att det här är datorn som är mest bang for the buck!

Här kan du köpa datorn från Lenovo

Klicka här för att bläddra bland det bästa marknaden har att erbjuda gällande datorer