Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Guide: Bättre sömn på vandringssemestern

Förutsättningarna för en semester på hemmaplan i år kunde inte vara bättre.
Vädret förväntas vara ruskigt bra hela sommaren och Sveriges landskap bjuder - som alltid - på storslagen natur.
Planerar du på att vandra i sommar och vill sova över? Då behövs rätt grejer.

Hitta sov- och campingutrustning som passar just dig på Amazon.se 

Om du inte ännu upptäckt tjusningen med camping, hiking och vildmarksliv är det här sommaren du bör ge det en chans. Vi kan nästan garantera att det blir en direkt hit. Föreställ dig att du tar bilen till Bjärehalvön i nordvästra Skåne. Där snörar du på dig vandringskängorna och kämpar dig längs klipporna vid Mölle. Det är en grandios upplevelse som bäst jämförs med the cliffs of Dover.

Eller är du mer nyfiken på de norra delarna av Sverige? Uppåt i landet finns tusentals saker att se. Lappland är ett resmål man måste se, åtminstone en gång i livet. Ett bonus i kanten är att du åker genom storslagen natur på vägen upp.

Alldeles oavsett var du bestämmer dig för att slå läger vill du ha rätt utrustning. Vad rätt utrustning är beror naturligtvis på vilken resa du planerar att göra. Men oroa dig inte, vi guidar dig rätt – både för korta och långa resor ute.

Här går vi igenom några tips på sovsäckar och underlag som passar för en vandringssemester.


Varm och lätt kuvertsovsäck – Active Era
Pris: 299 kronor
Letar du efter en sovsäck som passar för sommarhalvåret? Då är Active Eras kuvertsovsäck ett ypperligt alternativ, eftersom den håller värmen utan att för den sakens skull bli för varm. Dessutom är den lätt att rulla ihop och bära med sig. Öppnar du dragkedjan fungerar den också som ett täcke, om du befinner dig i en situation där det passar bättre.

Nämnde vi att företaget är så säkra på sin kvalitet att de har en pengarna-tillbaka-policy?

Här kan du köpa Active Eras varma och lätta kuvertsovsäck.


Sovsäck för tre årstider – Bessport
Pris: 350 kronor
Funderar du istället på att köpa en sovsäck som också fungerar på andra årstider än sommaren? Då är det det här ett mycket bra alternativ. Bessports sovsäck är tillverkad av premium 210T-yttyg och syntetfiber-bomullsfyllning på insidan. Vad det innebär? Att den här sovsäcken är vattenavvisande, skyddar mot blåst och har en ripstop-funktion.

Här kan du köpa Bessports sovsäck för tre årstider.


Campingluftmadrass – RUNACC
Pris: 483 kronor
Du kommer långt med en bra sovsäck, men för att maximera upplevelsen gör du klokt i att utrusta dig och ditt sällskap med bra liggunderlag. Den här luftmadrassen från RUNACC är möjligtvis marknadens bästa. Det är ett perfekt komplement att ta med på resan. Råkar olyckan vara framme är luftmadrassen utrustad med band som går att fästa över eventuella sprickor. Det är en generös accessoar att få på köpet.

Här kan du köpa RUNACC luftmadrass.


Lättviktssovsäck kompression – Tuimiyisou
Pris: 77 kronor
Ibland behöver man inte konstla till det. Tuimiyisou vet hur man utvecklar snabba, smidiga och välfungerande kompressionssovsäckar. Den här fungerar nämligen precis lika bra för inom- eller utomhusbruk. Dessutom får du den till ett svårslaget pris.

Här kan du köpa Tuimiysou lättviktssovsäck.


Multifunktionell presenning
Pris: 195 kronor
Med en multifunktionell presenning underlättar man en hel semester ute i naturen. Varför? För att du kan använda den både som vind- och regnskydd såväl som underlag eller picknickfilt. Den här presenningen passar för alla vandringssemestrar, oavsett distans och tid ute i naturen. För det går nämligen att vika ihop den till en mycket kompakt storlek.

Här kan du köpa den här presenningen.

Hitta fler sovsäckar och utrustning för din vandringssemester på Amazon.se