Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Guide: Få kontroll på ditt löpsteg – här är bästa skorna

Jagar du personbästa på milen eller nöjer du dig med att komma ut någon gång i veckan – i hopp om att få bättre flås?
Här är skorna som tar löpningen till en ny nivå.

På Amazon.se kan du hitta ett brett sortiment av löparskor

Hur långsamt du än springer är du fortfarande snabbare än dem som ligger kvar på soffan. Klämkäckt? Det är möjligt – men aldrig förr har väl svenskarnas motivation för att komma och röra på sig, och framförallt springa, varit större.

Vissa är lika ambitiösa som snabba, taktar kring 40 minuter på milen och anmäler sig till löpskolningstimmar och tävlingar i parti och minut. Andra nöjer sig med att lunka sig igenom kvällspasset i stan eller på grusdammiga landsvägar, helt utan krav på tider och prestationer.

Oavsett vilket gäller det att hitta en löparsko som passar just ditt syfte. Många skor har ungefär samma funktion, pronationsstöd och stötdämpning. I slutändan handlar det om att foten får avgöra vilken sko som känns skönast.

Här tipsar vi om sex sköna och snygga löparskor som optimerar löpsteget när du ska ge dig ut på sommarens träningspass.


Nike Revolution 5
Pris: 443-1 058 kronor
Mjukt skummaterial gör att löpsteget dämpas. Det luftiga och sköna textilmaterialet omsluter foten med bra stöd. Förstärkt häl och utvändiga detaljer ger stöd och är slitstarkt.

Mellansula i mjukt skummaterial ger mjukt och stabilt steg. Den strukturerade ytterväggen minskar skons vikt. Yttersula i gummi ger suveränt grepp på många olika underlag.

Här kan du köpa Nike Revolution 5.


Saucony Endorphin Speed
Pris: 1 525-1 812 kronor
Löparsko som är perfekt för dig som älskar tempo- och intervallträning. Mellansulan består av stötdämpande skum. En integrerad s-formad nylonplatta optimerar effekten av stötdämpningen. Mellansulans geometri med dess styva och rundade konstruktion gör att du sparar energi och får ett fint driv framåt. Den styva sulan under framfoten reducerar belastningen eftersom tålederna inte påfrestas lika hårt som med en traditionell löparsko. Har dessutom en hälkappa som ger bra stabilitet för hälen utan att kännas hård.

Här kan du köpa Saucony Endorphin Speed.


New Balance 680 V6
Pris: Från 631 kronor
Heldämpad löparsko med mesh i ovandelen som ger god passform och bra andningsförmåga. Truefuse i mellansulan bidrar till en skön och mjuk löpkänsla, och yttersulan i gummi ger bra grepp oavsett underlag. Korta och längre distanser på hårt underlag som asfalt och grus är optimalt om du väljer denna sko.

Här kan du köpa New Balance 680 V6.


Asics Gel Kayano 27
Pris: 1 520-1 604 kronor
Snygg löparsko som övertygar med lätt meshmaterial. Materialet smeker sig vid foten och ger ett förbättrat grepp. Den responsiva mittsulan i kombination med den stora geldämpningen ger en allmänt bekväm känsla. Tack vare så kallad Space Trusstic-teknologi i mellansulan minskar den totala vikten för att främja en smidigare övergång från fotisättning till frånskjut.

Den omdesignade mesh-ovandelen hjälper till att hålla fötterna svala. I hälen är sulan försedd med extra flexspår som påverkar fotisättningen och ger en mjukare känsla.

Baktill finns reflekterande material som hjälper till att hålla dig synlig vid mörkare förhållanden.

Här kan du köpa Asics Gel Kayano 27.


Brooks Ghost 13
Pris: 1 080-1 950 kronor
Skön sko med mjuk och balanserad dämpning. Den förlängda Crash Paden består som tidigare modeller av Brooks DNA Loft, men sträcker sig nu hela vägen från utsida häl till lilltåns slut. Ovandelen har blivit tunnare för en ännu bättre andningsförmåga och mjukare känsla. Ny 3D fit-print över mittfoten ger stabilitet och ser till att foten sitter där den ska under hela löparturen.

Ghost 13 passar dig som vill ha en mjuk känsla i landningen oaktat om du landar på häl, mittfot eller framfot. Fungerar bäst för ett neutralt eller lätt pronerande löpsteg, och för en fot med ett normalt till ett högt fotvalv.

Här kan du köpa Brooks Ghost 13.


Asics Gel-Noosa Tri 13
Pris: 1 023-1 257 kronor
En sko som passar alla från medel till erfarna löpare och som har neutrala till underprononerande fottyper. Lämpar sig fint för snabba tempopass och medeldistanstävlingar.

Enligt Asics egna produkttestare lär denna lättviktssko också passa triathleter som uppskattat föregångaren: Gel-Noosa Tri 12. Precis som den tidigare modellen kan denna sko stoltsera med exceptionell passform, otrolig respons och för att vara en snabbsko med bibehållen bekvämligheten av världsklass.

Skon har väldigt bra andningsförmåga. Du kan exempelvis springa utan strumpor för att spara viktiga sekunder under bytet från cykel till löpning i triathlon, speciellt med medföljande elastiska snören som gör att du bara hoppar i skon och kör direkt.

Här kan du köpa Asics Gel-Noosa Tri 13.

På Amazon.se kan du hitta ett brett sortiment av löparskor