Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Guide: Marknadens bästa varmluftsborstar och locktänger

Dyrt är inte alltid bäst. Men ibland kan det vara så. Vi har rekat marknadens bästa stylingredskap för hår, och kommit fram till att resultatet i många fall faktiskt är värt priset.

Bläddra bland ett stort utbud av stylingverktyg för håret på Amazon 

Finns det något bättre än känslan av nyfriserat hår? Vare sig du har klippt, färgat eller stylat är känslan densamma med ett snyggt, fräsch och friskt hårsvall! Visste du att det går att uppnå den känslan hemma? Så länge du har rätt stylingredskap finns det inget som hindrar dig från att få till det där perfekta svallet.

Vi guidar dig genom några av marknadens bästa hårstylingprodukter, med Dyson Airwrap i spetsen. 

Dyson Airwrap

Ingen kan väl ha undgått att missa hypen kring Dyson Airwrap? Den kombinerar styling och torkning i ett och samma redskap och har riktigt trollbundit alla som provat den. Dyson Airwrap har utsetts till vinnare i en rad olika bäst-i-test – som bästa locktång och varmluftsborste. 

En av anledningarna till att den uppskattas av så många är att den passar flera hårtyper och att den har så många olika funktioner. Oavsett om du är ute efter lockar, vågor, torkning eller att släta ut håret, går det att göra med Dyson Airwrap. En annan uppskattad funktion är att det inte krävs några klämmor, handskar eller annat krångel – det är ett enkelt och smidigt sätt att styla håret helt enkelt! 

Vem passar Dyson Airwrap till? 

Dyson Airwrap är för dig som är ute efter ett enkelt och smidigt stylingverktyg som kombinerar styling och torkning. Tack vare de utbytbara munstyckena kan du variera din look utan att behöva köpa nya redskap. Dyson Airwrap ger ett naturligt och luftigt resultat och får ditt hår att se sådär effortlessly stylat ut. 

Fördelar: Enkel och smidig att använda. Mångsidig. Passar olika hårtyper. 

Nackdelar: Dyr 

Här kan du köpa Dyson Airwrap

GHD Curve Classic Curl Tong

En annan topprankad locktång är Curve Classic Curl Tong från GHD. Locktången passar alla hårlängder och är det perfekta valet för dig som lockar håret ofta. Både locktänger, men kanske framför allt plattänger, sliter en hel del på håret, vilket är anledningen till att du bör välja en stylingprodukt som är så skonsam som möjligt. Curve Classic Curl Tong är en sådant alternativ! Den är nämligen försedd med keramiska plattor, vilka har funktionen att se till att temperaturen fördelas jämnt över tången – vilket är skonsamt mot håret. 

Andra funktioner som placerat GHD Curve Classic Curl Tong i toppen är att den både har automatisk temperaturreglering, vilket innebär att tången känner av tjockleken på håret och anpassar temperaturen därefter, och automatisk avstängning, vilket innebär att tången stängs av efter 30 minuters inaktivitet. 

Fördelar: Billig (i jämförelse med till exempel Dyson Airwrap). Snabb uppvärmning. Enkel att använda. Passar alla hårlängder. Skonsam styling. 

Nackdelar: Endast ett munstycke. 

Här kan du köpa GHD Curve Classic Curl Tong 

Varmluftsborste från Revlon 

Det har varit mycket snack om vilken varmluftsborste som egentligen är bäst – Revlon eller Dyson. Det är såklart upp till dig att avgöra. Men i fråga om funktioner har Revlon Varmluftsborste tre olika temperaturinställningar och två olika hastigheter, för att du ska kunna få det bästa resultatet för din hårtyp och looken du är ute efter. 

Revlon Varmluftsborste är också försedd med keramisk beläggning vilket resulterar i skonsam styling och minskar risken för värmeskador på håret. Borsten motverkar också frissigt hår, tack vare jonisk teknologi. Det innebär i praktiken att du kan förvänta dig ett glansigt hårsvall. 

Fördelar: Bra pris. Motverkar frissigt hår. Skonsam styling. Justerbar temperatur och hastighet. 

Nackdelar: Endast ett munstycke. 

Här kan du köpa Revlon Varmluftsborste

BaByliss Big Hair Dual Roterande Varmluftsborste

Den här varmluftsborsten är ett budget-alternativ för Dyson Airwrap och ger en proffsigt blow dry-finish . Den har i princip samma funktioner som Dyson, förutom antalet utbytbara munstycken. BaByliss Big Hair Dual Roterande Varmluftsborste är, som namnet avslöjar, en roterande varmluftsborste som både torkar och stylar håret på en och samma gång. Du kan välja mellan två värmelägen och ett kalluftsläge samt mellan två olika borsthuvuden – beroende på vilken längd på håret du har och vilket resultat du är ute efter. 

Att föna och styla håret kan ibland ge upphov till frissigt hår, vilket inte är ett önskvärt resultat. BaByliss Big Hair Dual Roterande Varmluftsborste är tack och lov utrustad med jonteknik vilket ger ett glansigt resultat. 

Fördelar: Prisvärd. Två munstycken. Enkel användning. Glansig finish. 

Nackdelar: Begränsade stylingmöjligheter. 

Här kan du köpa BaByliss Big Hair Dual Roterande Varmluftsborste

Läs mer:

Så fixar du dem bästa lockarna – oavsett längd på håret

Budget varianten på Dyson – och två andra produkter som ger dig svallet

De 5 bästa hårfönarna – för alla plånböcker