Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Haka på glampingtrenden – allt du behöver veta

Att campa är inte längre synonymt med prassliga sovsäckar, mygg som surrar och oglamouröst.
Nej, nu har "glamping" tagit över vårt sätt att semestra på.
Glamping är en sammanslagning av camping och glamour – alltså camping för den som värdesätter livets goda.

Hitta allt inom inredning här

Få alla fördelar med att semestra i naturen, men kom undan med allt det jobbiga det kan medföra.

Ja, det är möjligt med glamping.

När du glampar slipper du ligga på ett hårt underlag, sova i sovsäck och att ligga som packade sillar (även om det kan vara mysigt). Att glampa är att campa fast utan de mer oglamourösa delarna.

Du kan njuta av att spendera nätterna i naturen och fånga dagarna i det fria med fylld av ny energi efter en bekväm natt.

När du glampar så bor du i ett bekvämare form av tält som redan finns på plats. I Sverige finns det idag flera platser med glamping tält.

Själva ordet glamping är en portmanteau av ”glamorösa” och ”camping”, alltså en campingstil med bekvämligheter och ibland även tjänster i resortanda som vanligen inte direkt förknippas med den traditionella campingen. Glamping är den förskönade och lyxiga variationen på camping helt enkelt.

Så är du sugen på att campa i sommar men mindre sugen på att fara upp med ett tält, sova i en prasslig sovsäck och krångla med myggnät och regnställ – då är glamping rätta valet för dig.

Vill du ställa upp din egna glamping på tomten? Vi listar allt du behöver nedan.

Allt för din glamping

Luftmadrass från Intex Queen Dura-Beam-serien 

Att sova bekvämt är i stort fokus när du ska glampa. Denna luftmadrass kirrar den biffen – dessutom utan krångel. Med en elektrisk inbyggd pump blåses madrassen upp snabbare än vad du hinner räkna tre får.

Du kommer garanterat somna mjukt under stjärnorna.

Uppladdningsbara ljus med fjärrkontroll

Ingen glamping utan mysig belysning. Slipp hålla koll på stearinljusen och tänd dessa LED-ljus som styrs tack vare en smidig fjärrkontroll.

Mysfaktorn blir minst lika hög som med ett par vanliga stearinljus tack vare dess varma ton.

Matta för utomhusbruk 

Klart ert tält ska ha en riktig ombonad känsla. En matta är ett måste för det. Denna stilrena i elfenbensvitt passar perfekt för utomhusbruk.

Bohemiskt överkast från BOHORIA® Premiumextra stor 220 x 240 cm

Extra stort överkast i bohemiskt mönster ger den där touchen av lyxigare camping. Skapar ditt egna resort glamping på ett kvick. Både värmande mysig som en fin inredningsdetalj.

Påslakanset från Ellos Home i tvättad bomull

Sovsäck när man glampar? Glöm det! Här är det påslakan som gäller. Detta lyxiga påslakan från Ellos Home är i trendigt linnebeiget och passar perfekt för att skapa känslan av glamping.

6-mannatält från Grand Canyon i Mojave Desert

Sist men inte minst så behövs ett redigt tält för att få till den lyxigare campingkänslan.  Detta från Grand Canyon är det perfekta valet, det är stort och rymligt. Ni kan bekvämt få plats flera och stå upp utan problem i tältet samtidigt som det finns goda möjligheter att pimpa tältet till ett riktigt glamping-tält.

Tål alla väder och vind.

Spana in fler tält här

 

Läs mer:

Allt för en lyckad husvagns- och husbilsemester i sommar

Få ut det bästa av semestern på en liten budget