Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Haka på trenden – testa SUP

Stand up paddleboard-trenden har gått från att folk nyfiket tittat på brädan och undrat huruvida det är en surfbräda man står på, till att bli en egen kategori i sportbranschen. Om du inte provat ännu, kan vi lova att du har en magisk upplevelse framför dig.

På Amazon.se hittar du allt du behöver för att testa på vattensport

I Nordamerika, både Kanada och USA, är SUP den snabbast växande sporten. Det är nästan oförskämt gentemot seriösa utövare att kalla det för en trend. För faktum är att SUP har utvecklats enormt mycket de senaste åren. I Sverige kan du nu se människor prova på sporten i varenda storstad. Hela Riddarfjärden kryllar av SUP-tokiga stadsbor – och det är inte konstigt. Det är en fantastiskt rolig aktivitet att prova på. I synnerhet om det är så fint väder som det har varit den senaste tiden.

Låt oss hjälpa dig undersöka alternativen på marknaden genom att lista de saker du behöver för en bra upplevelse.

Fixget Stand up paddleboard

Pris: 3339 kronor

Naturligtvis kan man hitta stand up paddleboards i alla möjliga prisklasser. Det går att bränna månadslöner på dem, om man nu känner för det. Men det är inte alls nödvändigt. Det här är en kanonbra modell, till ett pris som faktiskt känns rimligare. Det här är, i ärlighetens namn, en favorit. Dels på grund av designen, dels på grund av att allt på bilden ingår och dels på grund av tekniska detaljer – som att den är noggrant tillverkad av experter.

Här kan du köpa den här produkten

Aquamarina Unisex Stand up Paddleboard

Pris: 5139 kronor

Har du börjat hitta glädjen i sporten? Då är det här ett steg upp från föregående modell. Den är aningen mer hantverksmässigt konstruerad, vilket i sin tur resulterar i en smidigare upplevelse. Tanken med Aquamarinas något slimmade design är att den ska kunna skära genom vattnet som en pil. Det gör att du kommer kunna ta dig längre och snabbare, med mindre ansträngning. I det här priset följer en bräda, paddel, luftpump, koppel, fena och ryggsäck.

Här kan du köpa den här produkten

Elektrisk luftpump

Pris: 1599 kronor

Din bräda behöver luft för att fungera, så enkelt är det. Med den här elektriska luftpumpen är manuellt pumpande för hand ett minne blott. Det är en väl värd investering, bland annat för att den också är utrustad med ett aktivt kylsystem. Den kyler alltså ned dina SUP:ar medan den pumpar upp dem. Dessutom kan du koppla in den till bilen, eftersom den bara behöver 12V.

Här kan du köpa den här produkten

Fish fin

Pris: 278 kronor

Men en SUP kan du ta dig fram genom grunda och trånga vattenbryn. Det är en magisk upplevelse när du ser stan från nya perspektiv. Däremot kan det innebära dolda hinder, som spetsiga stenar under vattenytan. Råkar olyckan vara framme och din fena går sönder, finns det alltid nya att köpa och montera på.

Här kan du köpa den här produkten

Fäste för din surfbräda

Pris: 149 kronor

I de flesta fall följer ett “koppel” med din surfbräda, men gör det inte det eller om originalet gått sönder finns det alltid att köpa nytt. Det är en billig investering för något som många tycker är skönt att ha på sin bräda. Ramlar du av smiter inte brädan iväg. Det sparar dig kraft och potentiell fara att ha den fäst runt ankeln.

Här kan du köpa den här produkten

Bläddra bland ett större utbud SUP-relaterade produkter