Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Håll pollen borta från hemmet – här är 3 städtips

Våren innebär sol, värme och ljus. Men för många innebär det också rinnande ögon, klåda i halsen och nästäppa.
Pollensäsongen är kommen – men med en Swiffer Duster kan du i alla fall se till att hålla pollen borta från hemmet.

Du hittar fler dammvippor och dammtrasor på Amazon

Swiffer Duster

Kanske känner du själv hur det har börjat kittla i halsen och rinna i näsan? Nyser du lite oftare än vanligt? Du är inte ensam. Vi alla känner någon som lider av pollenallergi och vi alla har förstått hur besvärligt det kan vara. Men det finns lösningar att ta till – enkla vardagssysslor som kan minska påverkan av pollen.

Traditionella dammvippor har tyvärr en tendens att sprida omkring smuts istället för att fånga upp den. Investera istället i en Swiffer Duster XXL som fångar upp och låser in upp till tre gånger så mycket damm som en vanlig dammvippa. Ett tips är att fluffa upp själva refillen innan du använder den för att fånga upp så mycket damm som möjligt. Swiffer Duster XXL fångar inte bara in damm utan även allergener från kvalster, hund och katt – perfekt i pollentider. Den är dessutom utrustad med ett extra långt skaft för extra lång räckvidd. På sätt kan du nå ställen du vanligtvis inte kommer åt att städa. 

Handdammsugare 

Jämför pris på Prisjakt:

Att hålla rent omkring sig i pollentider är A och O för allergiker. Därför kan det kännas extra värt att investera i en handdammsugare. Med en handdammsugare, som denna smidiga variant från Electrolux, kan du snabbt och enkelt städa bort smuts, damm och päls från möbler, fönsterbrädor bordsytor.

Vileda SuperMocio Städmopp 

Ge ditt golv lite extra kärlek med ett städset från Vileda. Mopphuvudet är tillverkat av en blandning av mikrofiber och bomull för att säkerställa en riktigt grundlig rengöring, och med en urvridare som effektivt och utan kraftansträngning tar bort överflödigt vatten. Mikrofibrerna i mopphuvudet tar även bort över 99% av bakterierna med enbart vatten.

Hårborste för hund och katt

Baytion hårborste för hund och katt fyller två funktioner: först och främst tar den bort löst hår, smuts och reder ut tovor och trassel, och för det andra masserar den huden och förbättrar därmed blodcirkulationen vilket kan motverka hudsjukdomar. Själva piggarna på borsten är runda istället för spetsiga och vassa – för en skonsam borstning. När du är klar trycker du på knappen på baksidan, vilket gör att håret enkelt kan avlägsnas från borsten. 

Luftrenare 

Jämför pris på Prisjakt:

Pollenallergiker känner direkt när vädret har slagit om. Det är nästan som att luften blir svårare att andas och allt man vill är att stanna inomhus. Med en luftrenare hemma kan du optimera din luftkvalité och få en fräschare inomhusmiljö. Den här luftrenaren från Electrolux  fångar upp till 99,93% av alla luftburna partiklar och är ett riktigt smart alternativ för dig som lider av pollenallergi.

3 tips för att städa bort pollen

  • Städa ofta

Pollen tar sig in i våra hem vare sig vi vill eller inte. Det sätter sig i håret och på kläder och kommer in genom öppna fönster och dörrar. Genom att dammsuga och fuktmoppa fria ytor som golv och fönsterbrädor ser du till att hålla de värsta pollen borta. 

  • Tvätta textilier 

Pollen sätter sig på mer än bara kläder. Se till att tvätta textilier som sängkläder och gardiner med jämna mellanrum för att hålla de allergivänliga som möjligt. 

  • Borsta av husdjuren 

Visste du att pollen även kan följa med in i hemmet via ditt husdjur? Det fastnar nämligen på pälsen och ett bra tips kan därför vara att borsta din katt eller hund innan ni går in.

Du hittar allt för vårstädningen här

Läs mer:

Tre anledningar till varför du ska ha en luftrenare hemma

Aldrig mer dammråttor – med iRobot i7