Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Hållbara babyprodukter – för dig och ditt barn

Mata, torka, tvätta, byta – det är en stor del av livet med småbarn. Men visste du att det går att utföra dessa saker på ett mer hållbart sätt? Till exempel genom att använda återanvändbara klämmisar från svenska företaget My Little Meal.

Du hittar fler produkter för dig och ditt barn på Amazon

Återanvändbara klämmisar 

Det pratas mycket om hållbarhet och hur man kan få mer hållbara rutiner i vardagen. Att “plastbanta” är ett sätt och att använda färre engångsprodukter är ett annat. Det går såklart också att implementera gröna vanor i livet med barn, och vi har tagit fram några exempel på det – så här får du en grönare vardag med ekologiska babyprodukter. 

De här klämmispåsarna, från det svenska företaget My Little Meal, är perfekta för hemlagad barnmat och funkar utmärkt för utflykter och som mellis on the go. De säljs i 12-pack i en mix av koala, elefant och tukan i en ergonomisk design som är lätt att försluta och håller tätt. Klämmispåsarna tål både frys och diskmaskin (ej micro) och är 100% testade för barn. Så nästa gång ni ska ge er ut på ett familjeäventyr, fyll några klämmisar med barnmat eller smoothie så är matsäcken räddad!

Andra bra-att-ha prylar som småbarnsförälder

Komposterbara våtservetter

Ett annat svensk företag som är i framkant av hållbara babyprodukter är Naty. De är det ledande varumärket för gröna blöjor men tillverkar också andra ekologiska babyprodukter, som till exempel våtservetter. Dessa våtservetter är 100% komposterbara, plastfria, parfymfria och utan kemikalier. De passar känslig hud och är dermatologiskt och hypoallergeniskt testade. Efter användning är det bara att slänga de i komposten och efter 12 veckor är de jord! 

Komposterbara blöjpåsar

Svenska Naty har även komposterbara blöjpåsar vilket gör att du aktivt kan minska din plastkonsumtion. Påsarna består av majsstärkelsefilm och sälj i pack om 50 stycken. Ett tips är att använda komposterbara blöjor – då blir både innehållet i påsen och påsen i sig ett väldigt grönt alternativ!

Frosch Baby Tvättmedel

För att få en mer hållbar tvättrutin går det såklart att se över hur ofta man tvättar men även vad man tvättar med. Frosch Baby Tvättmedel innehåller växtbaserade ingredienser utan färgämnen och konserveringsmedel och är speciellt utvecklat för att passa barn med känslig hud och allergier. Flaskan är dessutom tillverkad av 100% återvunnen plast och är 100% återvinningsbar. Det är det perfekta alternativet för en grönare vardag! 

Du hittar allt du behöver för blöjbyten här 

Läs mer:

Bästsäljande babyprodukter – för dig och ditt barn

Perfekta ge-bort-presenter till nyfödda