Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Hälsporre – så råder du bot på problemet

Gör det ont under foten, eller snarare mellan foten och hälen? Då finns det en risk att du har vad som i folkmun kallas hälsporre. Det är ett otyg som gör sig påmint i vardagen, hela tiden. Men oroa dig inte, så här råder du bot på problemet.

På Amazon.se hittar du fler produkter som skyddar mot överbelastningar och skador

Vi vet att det gör ont under foten, bak mot hälen, och det är himla irriterande. Men vad är egentligen hälsporre? Jo, under foten sitter en bred och tjock sena. Den utgör ett viktigt stöd. Överbelastar du den senan när du går eller springer riskerar du att få hälsporre. Det kan till och med bli så illa att det bildas en påbyggnad av benet på undersidan av hälen. 

Problemet beror allt som oftast på att du sprungit eller gått alldeles för mycket i skor som inte varit anpassade efter dina fötter. Det brukar gå över med tiden och de flesta läker efter ett års tid, men fram till dess finns det saker du kan göra för att underlätta smärtan.

Här är listan du vill ta del av för att slippa hälsporre nu och för alltid

Fotstöd – gelkuddar med bågform
Pris: 65 kronor

Den här produkten är tänkt att stödja hålfoten, så att du minskar trycket på den. Den fördelar liksom trycket jämnt över foten. Helt klart ett måste om du lider av, eller bara vill undvika, hälsporre.

Här kan du köpa den här produkten

Fotledsstöd – med naturligt valv
Pris: 166 kronor

Det här fotledsstödet är utrustat med ett naturligt valv, för att du ska slippa tänka på inlägg helt och hållet. Det ger dessutom stöd till foten i alla dess positioner. Enkelt, smidigt och smärtlindrande.

Här kan du köpa den här produkten

 

AONEG – löparskor
Pris: 165 kronor

Sade någon bang for the buck? Jag tror nog det. Här får ni träningsskor i första klass till ett oslagbart pris. 165 kronor för ett par foträta löpardojor låter för bra för att vara sant, men det är det inte!

Här kan du köpa den här produkten

Skoinlägg – klassikern
Pris: 182 kronor
När det kommer till ett så delikat problem som hälsporre faktiskt är, gäller det att hitta det som fungerar för dig och din situation. Prova därför gärna både lindat fotledsstöd och skoinlägg, som den här modellen. Det här är en klassiker för alla fotrelaterade problem.

Här kan du köpa den här produkten

IceUnicorn – träningsskor med stöd
Pris: 402 kronor

De flesta fotrelaterade problem, däribland hälsporre, kommer från att du inte går i tillräckligt bra skor. Oftast är skorna inte uppbyggda för att stödja foten i varje steg. De här är däremot det. Varsågoda.

Här kan du köpa den här produkten

Vill du hellre bläddra själv bland ett större utbud – klicka då här