Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Här är allt du behöver till trädgårdsfesten

Festsäsongen är kommen och i takt med att temperaturen stiger vill vi gärna ta firandet utomhus och njuta av solen och värmen med våra nära och kära – här är allt du behöver för skolavslutningar, grillkvällar och födelsedagsfiranden i trädgården, på innergården eller terrassen.

Du hittar allt till sommarens fester på Amazon

Försommaren bjuder på så mycket mer än vackert väder och grönska. Den bjuder på oändliga möjligheter till fest och firande. Och det bästa av allt är att det går att anpassa till alla slags boendesituationer – ta festen till parken, innergården, trädgården eller terrassen!

Det finns dock en del smarta och dekorativa prylar som tar festen till nya höjder – stämningshöjande inslag som i många fall leder till instagramvänliga bilder och idylliska sommarminnen. Vi har listat 8 produkter som hjälper dig på vägen till en oförglömlig fest. 

Ballonger

Kanske den mest klassiska partydekorationen: ballonger. Ballonger är både stämningshöjare och ett sätt att definiera själva syftet med festen, till exempel med olika texter eller siffror. Som dessa “Happy Birthday”-ballonger från Ginger Ray. Det kan också räcka med färgglada blommor för att förstå att detta är en fest med sommartema, som dessa konfettiballonger från samma märke, Ginger Ray. 

Festlig vimpel

En annan relativt klassisk dekoration är vimplar. Dessa passar perfekt att hänga mellan träd, på staket eller väggar. Just den här vimpel har en rustikt mönster som passar perfekt till en bröllopsfest eller trädgårdsfest med lantlig, vintage-vibe. 

Avtorkningsbar duk

Det bjuds ofta på något att äta och dricka vid festliga tillställningar och det innebär ofta en del spill och kladd. Genom att täcka bordet med en blommönstrad duk adderar du sommarkänsla samtidigt som du smidigt och enkelt kan hålla rent och snyggt. 

Dukklämmor

Dukklämmor är kanske inte det första du tänker på när du planerar en fest, men de fyller en ganska viktig funktion, framför allt under blåsiga dagar. Så för att undvika en eventuell katastrof och se hela det uppdukade bordet fladdra iväg med vinden – ta det säkra för det osäkra och spänn fast duken med dessa klämmor. 

Matkupa

Att äta eller dricka något på en fest är som sagt ofta ett givet inslag. Ett annat givet inslag under sommaren är mindre välkomna gäster, som getingar och flugor. För att hålla maten fräsch och insektsfri kan det vara smart att införskaffa matkupoler. Det är en väldigt enkel lösning på en riktig sommarplåga. 

Trädgårdsstolar 2-pack

Att få alla att rymmas under ett och samma tak är inget problem för utomhusfester. Men att hitta en sittplats till alla gäster kan däremot vara lite svårare. Genom att investera i ett par trädgårdsstolar månar du både om gästernas komfort men du får även ett par portabla stolar som du kan använda resten av sommaren. Det är alltså en investering för sommarens alla lata dagar i solen. 

Parasoll? Bord? Hängmattor? – Du hittar allt till uteplatsen här

Serveringsfat 

Grillbuffé? Tårtkalas? Sju sorters kakor? Oavsett vad du bjuder på kan det vara bra att investera i ett antal serveringsfat. Ett tips är att köpa flera av samma sort för en mer enhetlig look, och med dessa porslinsfat från DOWAN får du fyra fat i varje förpackning – perfekt för olika typer av tilltugg!

Läs mer:

Så blir du kvarterets okrönte trädgårdsmästare

Party guide – allt du behöver till studentmottagningen