Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Här är de värsta eltjuvarna i ditt hem – och så minskar du kostnaderna

Elpriserna är högre än på många år och det är såklart oroväckande. Åtminstone för den som inte känner till hur man minskar kostnaderna själv. Genom smarta och enkla knep är höga elpriser inte längre lika skrämmande.

Vill du bläddra bland energisnåla lösningar själv – klicka då här

Energislöseri behöver inte vara synonymt med dig. Speciellt inte när det är så förbaskat enkelt att minska kostnaderna på elen själv. Hur enkelt? Så enkelt att vi har kokat ned de allra mest effektiva tipsen till en lista på sex punkter.

Så minskar du elkostnaderna själv

1. Håll inomhustemperaturen normal

En ynka grads ökning av inomhustemperaturen resulterar i en 5-procentig ökning i kostnad. Det är galet. Därför är det med all värme vi rekommenderar att du inte överstiger 22 grader hemma.

2. Låt inte alla rum stå öppna

Bor du stort? Vilken lyx. Däremot behöver du kanske inte låta varje rum stå öppet. För det tvingar värmepannan att jobba hårdare, vilket i sin tur resulterar i ett högt elpris.

3. Se över tätningslisterna runt dörrar och fönster

Att inte göra det får stora konsekvenser, eftersom varmluften lätt kan smita ut då. Mer behövs inte sägas.

4. Ställ in rätt temperatur på kyl och frys

En kyl ska ligga på runt +4 grader celsius medan en frys kan ligga på -18 grader celsius. Det är en bra måttstock för att hålla maten fräsch (och elkostnaderna låga).

5. Använd vattenkokare när du ska koka upp vatten

Det här är ett sådant härligt husmorsknep som många känner till. Däremot tål det att upprepas. För det är energisnålt och effektivt.

6. Använd LED-lampor

Förr fick man lära sig att lågenergilampor var det nya svarta, men nu kommer här nya bud: använd LED-lampor istället. Det är miljövänligare och energisnålare.

Behöver du uppdatera hemmet med energisnåla och smarta lösningar – klicka då här