Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Här är den bästa veganska hudvården

Nu behöver inte bara kosten vara vegansk för att göra gott för dig, klimatet och djuren. Även din hudvårdsrutin kan du ha helt vegansk, utan att det för den delen skulle innebära sämre resultat. Vi guidar dig hur du ska tänka kring vegansk hudvård och valt ut ett par produkter som gör underverk för dig såväl som moder jord.

På Amazon.se hittar du ett brett sortiment av skönhetsvård

Är du vegan och vill inte bara äta veganskt utan även leva veganskt? Eller vill du få in ett mer veganskt tankesätt i din vardag och är nyfiken på livsstilen? Oavsett så kan vi alla tänka mer på djuren och klimatet, hur stora steg vi än må ta. Ett steg som gör både dig, din hy och djuren gott är att börja med vegansk hudvård. Vegansk hudvård kanske låter lite märkligt- för är det verkligen kött och animaliska produkter i hudvård? Svaret är ja, i flera hudvårdsprodukter finns det ingredienser från djuriket eller att hudvården är testad på djur innan. Vegansk hudvård är istället framställt ifrån växtriket och inte testat på djur. Vill du undvika animalier i din hudvårdsrutin så ska du hålla utkik efter dessa vanligt förekommande ingredienser: cera alba (bivax), kollagen (fiberprotein), karmin (färgämne från löss) och lanolin (ullfett). Så nästa gång du ska köpa nya produkter till badrumskåpet och vill göra gott för djur och klimatet så kikar du bara efter dessa ingredienser.

7 veganska hudvårdsprodukter att boosta glowet med

Glow Tonic, Pixi 

Pris: 296 kronor

Exfolierande ansiktsvatten som tar bort döda hudceller och lämnar huden med ett nytt glow. Innehåller aloe vera och ginseng.

Här kan du klicka hem ansiktsvattnet 

Overnight glow serum, Pixi 

Pris: 378 kronor

Ett serum med AHA-syra som verkar under natten och är exfolierande. Nattserumet innehåller 10% glykolsyra och arginin som över tid reducerar och förebygger fina linjer och pigmenteringar i ansiktet samt innehåller gurkextrakt och aloe vera som lugnar huden och ger en svalkande effekt.

Här kan du klicka hem serumet

Vitamin E fuktkräm, The Body Shop

Pris: 278 kronor

Djupt återfuktande ansiktskräm med vitamin E. För dig som brottas med yttorrhet eller torr hy.

Här kan du klicka hem ansiktskrämen

Ansiktsrengöring, Youth To The People 

Pris: 801 kronor

Denna dyrgrip är boostad med det bästa från växtriket. Den innehåller både kål, grön te extrakt, spenat och vitamin C, E och K. Blir ett skönt skum som rengör och boostar huden på djupet.

Här kan du klicka hem superfood ansiktstvätten

Serum, The Ordinary 

Pris: 189 kronor

Ett serum kommer lastat med massor av fukt. Med 2 % hyaluronsyra och vitamin B5 får din hy en riktig törstsläckare. Glöm fnasig vinter hy med denna i badrumsskåpet. 

Här kan du klicka hem serumet

Essence, Lumene 

Pris: 311 kronor

Vill du ge din hy lite extra värme under årets kallaste dagar? Droppa då några droppar av denna C-vitamin essence och få en helt ny lyster.

Här kan du klicka hem serumet

Kiehls Ultra Face Moisturizer 125 ml

Pris: 467 kronor

Återfuktande dagkräm som sjunker in snabbt men som ger din vinterhy fukt deluxe.

Här kan du klicka hem ansiktskrämen

Nyfiken på mer hudvård? Här kan du spana in fler artiklar som tar din hudvårdsrutin till nästa nivå