Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Här är hetaste hudvårdstrenderna hösten 2021

Färre soltimmar, kallare luft och regnrusk kan i mångas öron klinga trist.
Men för den som är en hudvårdsnörd är den bästa tiden för en ny rutin här.
Precis som höstgarderoben kräver fler lager så är det även för den nya hudvårdsrutinen.
Månaderna må bli gråare, men din hy glowigare.

Hitta lämpliga produkter för din hudvårdsrutin på Amazon.se

Att hitta rätt produkter i en djungel av serum, krämer och syror är inte det enklaste. Men ett knep för att få till en bra rutin är att tänka din hy som en husfasad som ska målas. Du slipar och skapar en bra grund för att färgen ska få fäste och sedan lackar du över för att färgen ska se fin ut över tid.

Utan en bra hudvårdsrutin kommer inte festsminket fästa lika bra när du ska ut och slå klackarna i taket.

I höst kommer fokuset vara på en avskalad men aktiv hudvårdsrutin. Där ingredienserna är i fokus och där rutinen ska vara en stund för avkoppling och reflektion när vardagen återgår allt mer till hur den var innan pandemin fick sitt fäste om världen.

Höstens nyckelingredienser
Några nyckelingredienser för höstens hudvårdsrutin är retinol, olika peptider och ceramider samt bakuchiol som bäst appliceras med en faceroller som ökar cirkulationen och slussar ner hudvårdsprodukterna mer effektivt i huden.

Andra ingredienser som blir allt mer populära inom hudvård är så kallade “superfruits”, superfrukter som vi annars äter vill vi nu applicera på vår hy.

Superfruits produkter är här för att stanna i en tid då vi blir allt mer medvetna om vad vi stoppar i oss, och på oss. Vitaminer, mineraler och antioxidanter är inte bara bra för vårt inre, utan även för vårt yttre.

Hösten innebär även ett kallare klimat vilket för många innebär en torrare hyr. Att återfukta på djupet står därför i centrum i din hudvårdsrutin för hösten. Ansiktsvatten, serum, dagkräm och nattmask är nyckeln till en glowig hy utan kvisslor på höstens kallaste dagar.

Här vi går vi igenom 10 tips för din nya skönhetsrutin:

Ansiktstoner, Klairs
Pris: 166 kr
Med ett neutraliserande och fuktåtergivande ansiktsvatten förbereder du huden inför serumet och dagkrämen. Ett knep är att inte använda bomullspads utan klappa in produkten med ett par rengjorda händer. På så vis sparar du både på produkt och på miljön.

Här kan du köpa denna ansiktstoner.

Serum, Klair
Pris: 332 kr
När du klappat in din ansiktstoner och låtit den sjunkit in är det dags för nästa steg vilket är ett serum som jobbar mer på djupet med din hy och specialiserad på just det område du vill förbättra med din hy.

Här kan du köpa detta serum.

Läppmask, Laneige
Pris: 234 kr
Glöm inte läpparna! När hösten knackar på dörren gör även fnasiga läppar ett inte så kärt återbesök. Boosta läpparna under natten med en lyxig nattmask och vakna med ett leende i dubbel bemärkelse.

Här kan du köpa läppmasken.

Exfolierande syra, By Wishtrend
Pris:
236 kr
När hösten är här och soltimmarna färre är tiden för syror inne. Är du ny på syror är en mandelbaserad syra att föredra som är något mildare än andra syror på marknaden men som ändå ger effekt för minskade porer och jämnare hy.

Syran platsar även i kategorin “superfood” då den innehåller fem procent mandelsyra.

Här kan du köpa denna syra

Ansiktsrengöring, By Wishtrend
Pris: 358 kr
Med ett enzympulver löddrar du upp till ett skönt skum som avlägsnar orenheter och tvättar bort resterna från arbetsdagen. En bra rengöring är nyckeln till en hudvårdsrutin som gör skillnad.

Här kan du köpa ansiktsrengöringen.

Ansiktsroller, Pelnotac
Pris:
130 kr
Med en ansiktsroller skapar du cirkulation och arbetar in produkterna på djupet. Är du en kristalljunkie finns det flera varianter med kristaller på marknaden.

Här kan du köpa ansiktsrollern.

Retinol serum, Paulas Choice
Pris: 710 kr
Önskas slätare och jämnare hy är retinol nyckeln. Retinol bör vänjas in till en början för att hyn ska hinna anpassa sig. Ett bra riktmärke är tre kvällar i veckan första två veckorna för att sedan öka med fem kvällar i veckan.

Här kan du köpa serumet.

Solskydd för ansiktet, Heliocare
Pris:
211 kr
Solen lär visa sig allt mindre ju längre in på hösten vi kommer men en aktiv hudvård kräver också sitt solskydd.

Här kan du köpa solskyddet.

Ögonkräm, Filorga
Pris: 286 kr
Glöm inte ögonen. Området runt ögonen glöms ofta borta, men även det området behöver sin omvårdnad. Optimera blicken med en kylande kräm.

Här kan du köpa ögonkrämen

Nattmask, Klairs
Pris:
247 kr
Vill du vakna upp med ett glow så är nattmasken nyckeln. Att vakna efter en skönhetssömn i dubbelbemärkelse går inte av för hackor. Ansiktsmasken är rik på vitamin E som är reparerande och skyddande men även mjukgörande och har anti-inflammatoriska egenskaper. Utöver E vitaminet är masken boostad med niacinamid som gör under för dig med fet hud och stora porer.

Här kan du köpa nattmasken

Mer inom hudvård kan du hitta här