Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Här är populäraste barnböckerna just nu

En barnbokhylla behöver alltid uppdateras med nya spännande sagor.
Men vilka karaktärer och äventyr är det egentligen som gäller just nu?
Här tipsar vi om de populäraste barnböckerna.

På Amazon.se kan hitta barnböcker för alla åldrar

Att krypa ner i sängen och läsa en bok för ditt barn innan läggdags är inte bara mysigt och stärkande för er relation – det stöttar barnets kognitiva utveckling från tidig ålder. Läsningen tränar bland annat minnet, analysförmågan, problemlösning, förståelse för omvärlden och utökar ordförrådet.

Genom historien har böcker som Pippi Långstrump, Hattstugan, Alice i Underlandet, Mumin, Den fula ankungen, Pelle Svanslös med flera gjort avtryck i barndomen hos många av oss. Och klassikerna fungerar ju alltid att dra fram ur bokhyllan för att få en härlig stund tillsammans i sagornas värld och föra vidare de gamla historierna till nästa generation.

Men med tiden kommer nya spännande berättelser som bjuder in till nya sagor, resor och karaktärer att bekanta oss med. Nutidens klassiker formas hela tiden – och det är både härligt och utvecklande att ta del av nyskapande litteratur.

Här tipsar vi om några av de populäraste barnböckerna utgivna på senare tid.

Musse & Helium, Camilla Brinck
Pris: 149 kronor
Camilla Brincks böcker om de två små mössen Musse och Helium har tagit sig in i de svenska hemmen med storm. Mössen, som bor hemma hos Camilla, hittar en dag ett hål i väggen som leder till en annan värld – Djurriket. Tids nog visar det sig att Musse och Helium är prins och prinsessa i denna värld, men de har skickats därifrån eftersom att onda Duvjägare försöker ta dem till fånga och på så sätt lyckas komma över rikets stora skatt, Guldosten. Häng med i en myllrande fantasivärld som är fylld av spänning, humor och magiska miljöer.

Här kan du köpa del 1 av Musse & Helium-serien: Mysteriet med hålet i väggen.

Hotet från rymden, Ola Lindholm och Johan Lindqvist 
Pris: 122 kronor
Den femte fristående boken om Kung Pow där mänskligheten hotas av en asteroid som är på väg mot jorden. Sam, tolv år, har tränats upp till att bli en av världens starkaste och skickligaste agenter. Tillsammans med Kung Pow-mästaren Ju och datageniet Aisha kämpar trion för att förhindra världens onda krafter. Författarna Ola Lindholm och Johan Lindqvist tar oss med på en snabb och actionfylld berättelse med spännande äventyr och en rejäl dos humor.

Läs också de tidigare fristående böckerna om Kung Pow: Game over, Dödens dal, Ett levande vapen och De fem demonerna.

Här kan du köpa Hotet från rymden.


Kärleken, Sören Olsson & Leif Eriksson

Pris: 134 kronor
Den andra boken i om nioåriga Luna från orten Lilla Vargudden. Luna har en nyfunnen superkraft som gör att hon kan höra på riktigt långt håll, men det förändrar inte verkligheten där hon känner sig ensam och annorlunda. Hennes superhörsel ger henne inte tillräckligt med fördelar i vardagen – så nu söker hon en ny.

Böckerna riktar sig till barn i åldern sex till nio år. Kuriosa om författaren: låg bakom succéerna Bert och Sune. Det säger en del om vad vi kan vänta oss av berättelsen om Luna, eller hur?

Här kan du köpa Kärleken.


Hela fina jag, Hanna Albrektson
Pris: 84 kronor
En bok för de allra minsta barnen där vi får hänga med på en resa genom kroppen och alla dess kroppsdelar på ett humoristiskt och originellt sätt. Ämnet fascinerar barn mellan 1 och 3 år, det är något alla föräldrar kan vittna om.

Det är på ett träffsäkert och lekfullt sätt som författaren Albrektson beskriver människokroppen. Ta reda på vad magen, fötterna och armarna egentligen säger.

Här kan du köpa Hela fina jag.


Boken som verkligen inte ville bli läst,
David Sundin

Pris: 136 kronor
Här är uppföljaren till David Sundins succé ”Boken som inte ville bli läst”, den mest sålda svenska barnboken 2020. En humorfylld bok som manar till gemensam läsning tillsammans med ditt barn, uppmaningar om att apa sig, klura på olika saker och säga snälla ting.

Boken krånglar, bits och luras för att verkligen inte bli läst. Men det är svårt att hålla sig.

Boken släpps den 23 augusti men kan förbeställas redan nu här.

Här kan du bläddra bland ett stort utbud av andra barnböcker på Amazon.se