Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Här är vinterns bästa böcker

Årets bästa årstid för läsning är här, nämligen vintern. När mörkret lägger sig utanför kan man med gott samvete stanna inne och slå upp benen i soffan med en bok. Passa på att läsa den där boken du varit nyfiken på länge när ledigheterna är här. Så på med raggsockorna, läsglasögorna och koka lite varmchoklad, det är dags för vintermys och boklektyr.

Amazon.se har ett stort utbud av litteratur 

Vad är inte bättre än att krypa ner i soffan framför en brasa med en spännande bok medans snön faller ner utanför. Inte mycket.  Passa på att läs den där boken du länge velat men inte tagit dig tid för under de mörka timmarna på eftermiddagen eller njut av ledigheten med en riktigt bra bok. Dröm dig bort, hamna i nya världar och förstå andras verklighet genom läsning. Många svenska författare har briljerat i år, som den prisbelönta journalisten Diamant  Salihu som djupdykt i konflikten mellan gängen i Järvaområdet,  Dödspatrullen och Shottaz. En bok som mer än någonsin är aktuell i och med den rådande debatten och utanförskap och gängkriminalitet. Komikern Bianca Kronlöf debuterar med en bok som alla män bör läsa. Hon skriver ett brev till alla män hon mött, om de som inte agerat. Om övertamp, våld och sexuella trakasserier.

Bokhösten har kanske aldrig varit så bra, ta nu tiden i vinter och bocka av några läs-måsten. Vi lovar att du inte kommer kunna slita dig när du väl börjat läsa någon av dessa spännande och intresseväckande böcker.

Sex böcker du måste läsa i vinter

Som en svensk The Wire i bokform

Kokain, Pascal Engman

En våldsam avrättning på öppen gata försätter de boende i Järva i skräck. Vad blir nästa drag i kriget mellan de rivaliserande förortsgängen Vargarna och YBT? I skuggan av våldet tvingas butiksinnehaverskan Fatou Diop gång på gång att vända bort blicken av rädsla. Men någonstans går gränsen för hur mycket en människa kan svälja utan att göra motstånd. Polisinspektör Vanessa Frank kopplas in i mordutredningen och finner sig mitt i en brinnande gänguppgörelse där allt verkar handla om kokainet. Samtidigt som hon försöker landa i rollen som fostermamma till tonåriga Celine visar sig hennes nya sårbarhet bli den största utmaningen för utredningen. Kokain är den fjärde, fristående delen i Pascal Engmans serie om polisinspektör Vanessa Frank. I denna hisnande, mörka thriller skildras de mänskliga kostnaderna av droghandeln men också det okuvliga hoppet om att kunna ge en bättre värld till sina barn.

En bok alla män bör läsa

Brev till mannen , Bianca Kronlöf

Komikern och skådespelaren Bianca Kronlöf skriver brev till män hon mött.

Om känslor, sex, våld, maskulinitet. Till den slaka och den hårda. Till pappa och farfar. Till den ofödde sonen. Till ragget. Till dig som gått på myten och till dig som aldrig har höjt handen.

Är du en av dom?

Få inblick i gängen i Järvaområdet i Stockholm

Tills alla dör, Diamant Salihu

I Järvaområdet nordväst om Stockholm pågår en konflikt mellan gängen Dödspatrullen och Shottaz. De inblandade själva kallar det för ett krig, och i krig är allt tillåtet. Huvudpersonerna har helt saknat respekt för rättsväsendet, för vuxna, för kriminella hierarkier och för värdet av ett människoliv.Men bortom den spektakulära fasaden av droger, vapen och rapmusik som visas upp på sociala medier hänger frågan obesvarad i luften: Varför mördar ni varandra?Tills alla dör berättar om en förlorad generation unga män, om människorna som lever i den mest brutala konsekvensen av samhällets svek, och om några som vägrat ge upp hoppet.

Kylande spänning

Liza Marklund , Polcirkeln

Fem tonårsflickor i den lilla staden Stenträsk i Norrbotten träffas en gång i månaden för att diskutera litteratur. En av dem försvinner spårlöst sommaren 1980.

Fyrtio år senare hittas hon, mördad.

Julen 2020 återförenas de fyra kvinnorna i bokcirkeln, som de kallade för Polcirkeln, för första gången efter kamratens försvinnande.

Det står snart klart att något i flickornas relationer utlöste det våldsamma brottet. Frågan är vad, och vad som drev dem då och vilka konsekvenser det fick.

Framtid och historia möts

Geroge Orwell, 1984

Om den ständigt pågående striden mellan de tre staterna Eurasien, Ostasien och Oceanien. Kriget upphör aldrig men konstellationerna ändras fortlöpande. Via den ständigt vakande teleskärmen hålls invånarna uppdaterade om vem som är fienden för dagen. Överallt i Flygbas Ett, som tidigare hette England, möter man bilden av Storebror, Oceaniens ledare. Han och partiets valspråk är: Krig är fred Frihet är slaveri Okunnighet är styrka. Ny pocketutgåva av George Orwells klassiska framtidsskildring som utkom första gången 1949. Thomas Warburtons översättning gjordes till återutgivningen 1984.

Redan läst alla? Spana då in dessa böcker

Läs hur du kan stärka ditt barn genom böcker här

Bli expert på aktier tack vare böcker

Fem spännande deckare att läsa i vinter