Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Hemmabehandlingarna för dig med torr och kliande hårbotten

En irriterad hårbotten kan bero på många olika saker. Oavsett orsak så är det ett problem man gärna får bukt på. Som tur är finns det en hel del behandlingar att testa hemma i ditt eget badrum.

Bläddra bland ett ännu större utbud av skönhetsprodukter

Att ha en kliande eller flagande hårbotten kan påverka mer än vad många kanske tror. Förutom att det är irriterande med nästan konstant klåda så syns tyvärr en torr hårbotten både i frisyren och på axlarna. Varför just du har en irriterad skalp är något du bör gå till botten med – och under tiden kan du lindra symptomen.

Lugnande effekt
För att lindra irritationen och minska behovet av att klia i hårbotten kan du testa en skalpbehandling. Denna från Eucerin ska hjälpa med mikroinflammationer, något som kan vara orsaken till problemen. Behandlingen ska hjälpa skalpen att återfå sin balans och ge en lugnande effekt.

Eucerin Calmin Urea Scalp
Pris:
182 kronor

Här kan du köpa den här produkten

Olja för friskt hår

Med hjälp av antioxidantrik arganolja och essentiell lavendel- och geraniumolja som tillför näring och lugnar huden kan den här oljan från Maroccanoil lindra besvären. Några droppar ska få verka i ungefär tio minuter medan salicysyran varsamt exfolierar för att minska avflagningarna. Det här ska även göra att cirkulationen boostas vilket kan resultera i en dos av lyster till ditt hår.

Morrocanoil Dry Scalp Treatment
Pris:
249 kronor

Här kan du köpa den här produkten

Specialschampo och balsam
Schampo och balsam är huvudrollsinnehavare i de flesta duschar. Varför inte välja produkter som inte bara gör håret rent utan även vårdar din hårbotten. L’anza har en serie där kokosvatten och lavendelolja ska återfukta och lugna torr hårbotten medan shisomynta och papayaextrakt normaliserar och fräschar upp en fet hårbotten.

L’ANZA Healing Remedy
Pris:
626 kronor

Här kan du köpa den här produkten

Bläddra bland ett ännu större utbud av skönhetsprodukter