Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Hitta toppformen i sommar – så fixar du ett eget utegym

Sommaren är en perfekt tid för att hitta formen. Det är både härligt och enkelt att fixa sitt eget gym ute på gräsmattan, altanen eller innergården.
Här tipsar vi om åtta bra prylar för hemmaträningen.

Här kan du välja i ett stort sortiment av träningsutrustning på Amazon.se

Visst ger det väl en skön känsla av frihet att träna under bar himmel? På sommaren finns det egentligen ingen anledning att ta sig till gymmet för att hålla kroppen i form. Att träna hemma är både mer tidseffektivt, enklare och skönare. Även om du bor i lägenhet går det att plocka med sig lite utrusning ner på gården, eller så rullar du ut träningsmattan på balkongen.

Med några få redskap går det att träna väldigt mycket hemma. Har du inte tillräckligt med plats för att värma upp med lite löpning går det alldeles utmärkt att hoppa hopprep. Eller kliva upp och ner på en stepbräda i några minuter.

Cirkelträning – perfekt utomhus

Vill du fortsätta hålla pulsen hög genom träningspasset är ett tips att köra cirkelträning. Den går att variera i det oändliga. Testa till exempel att välja åtta övningar som du kör vardera i 30 sekunder med 10 sekunders vila emellan. När du genomfört ett varv vilar du i några minuter och kör en runda till. Och en till.

En träningsboll – även kallad pilatesboll eller gymboll – rullar du enkelt med dig ut på gräsmattan. Med den kan du kombinera styrke- och stabilitetsträning på ett oslagbart sätt och den passar lika bra för den vanliga motionären som för elitidrottaren. Träningsband i gummi är ett annat väldigt smart träningsredskap, som du kan ta med dig var som helst och erbjuder effektiv träning.

TRX är också ett suveränt redskap för funktionell hemmaträning. TRX står för Total body Resistance Exercise. Med banden kan du träna såväl styrka och smidighet som balans och kondition. Du kan fästa banden i allt från dörrar, trädgrenar eller bjälkar.

Här är åtta prylar för allsidig hemmaträning.


Blukar hopprep

Pris: 97 kr
Ett trasselfritt och slitstarkt hopprep. Handtagen är ergonomiska, halkfria och fuktabsorberande. I handtagen finns ett kullager vilket gör hopprepet väldigt smidigt och enkelt att använda. Repet är 2,8 meter långt men lätt att justera för att passa just dig.

Här kan du köpa och läsa mer om Blukar hopprep.


Sveltus mjuk kettlebell, 8 kg

Pris: 508 kr
En kettlebell som är mjuk och fylld med sand, och därför minskar risken att golvet skadas om du skulle tappa den. Ytan är dock gjord av slitstarkt tyg vilket gör att den passar lika bra att använda utomhus som inomhus. Finns i vikter från 4–16 kg. Med en kettlebell kan du träna hela kroppen och det är ett bra redskap i intensiva och explosiva träningspass. Övningar med en kettlebell förbättrar styrka, uthållighet och flexibilitet.

Här kan du köpa och läsa mer om Sveltus mjuk kettlebell.


Metis Neopren Hex hantlar, 0,5–10 kg

Pris: 110 – 1 210 kronor
Bra hantlar för hemmabruk, där du väljer den vikt som passar dig bäst. Finns i elva olika storlekar från 0,5–10 kg. Med hantlar kan du träna armar, axlar, bröst och rygg. Variationen är stor. Ytan av det syntetiska gummimaterialet neopren ger bra grepp och komfort. Designen gör att hantlarna inte rullar iväg under träningspasset. Hantlarna säljs i par och färgerna varierar beroende på vikt.

Här kan du köpa och läsa mer om Metis Neopren hantlar.


Panathletic träningsband, 5 st

Pris: 89 kronor
Fem träningsband i olika motståndsnivåer. Från det gröna som är lätt till det svarta som ger extra mycket motstånd. Träningsbanden kommer med en guide med 16 olika övningar för både över- och underkropp. De är slitstarka och tillverkade av högkvalitativ latex med en silkeslen känsla som inte irriterar huden. Träningsbanden finns även i två andra färgskalor.

Här kan du köpa och läsa mer om Panathletic träningsband.


Toplus träningsmatta

Pris: 211 kronor
En träningsmatta är skön och bra att använda vare sig du ska träna på vardagsrumsgolvet, balkongen eller gräsmattan. Mattan är slitstark, fräsch och absorberande, och har ett bra halkmotstånd på alla golv. Materialet är miljövänligt, hypoallergent och hudvänligt. Den här träningsmattan finns i många olika färger och ett band gör den enkel att förvara ihoprullad och att bära med sig. Fyra millimeter tjock.

Här kan du köpa och läsa mer om Toplus träningsmatta.


Bodymate pilatesboll

Pris: 193–283 kronor
En träningsboll som finns i flera storlekar och många olika färger. Kan användas mångsidigt – för pilatesövningar, effektiv magmuskelträning eller varför inte som ett alternativ till din kontorsstol. Tack vare den något grova ytan är träningsbollen halksäker och slittålig. Pump ingår i köpet. Det gör även en e-bok med 44 funktionella träningsövningar som skickas till dig via e-post.

Här kan du köpa och läsa mer om Bodymate pilatesboll.


Reebook step

Pris: 1 120 kr
En professionell stepbräda i robust plastmaterial och gummerad yta. Dessutom har den gummifötter så att stepbrädan inte glider iväg under träningen. Brädan kan justeras till tre olika höjder: 15, 20 och 25 centimeter. En stepbräda är perfekt för att träna lår, vader och rumpa eller för att användas till att göra armhävningar, dips eller core-övningar.

Här kan du köpa och läsa mer om Reebook step.


TRX allt-i-ett-upphängningsträning

Pris: 1 737 kr
Med TRX-band tränar du med din egen kroppsvikt. Du kan fästa bandet vid till exempel en dörr eller ett träd och träna i princip hela kroppen. Allt-i-ett-förpackning som inkluderar upphängningsband, dörrankare och upphängningsankare. Du får också en 35-sidig guide och två onlineträningspass med på köpet.

Här kan du läsa mer om och köpa TRX allt-i-ett-upphängningsträning.

Här hittar du ännu mer för din hemmaträning