Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Hösten på cykeln – så klär du dig rätt

Spöregn, styv kuling och sjunkande temperaturer. Då finns risken att cykeln får stå orörd i förrådet.
Men det finns flera sätt att trotsa höstrusket bakom styret.
Här är tipsen på plaggen som gör att cykelturerna faktiskt blir av – oavsett väderlek.

På Amazon.se kan du hitta kläder, utrustning och tillbehör för cykling

Enligt Cykelfrämjandet är det en investering i sin egen hälsa att cykla. Den ideella föreningen som drivs av en övertygelse om att cykeln kan förvandla städer och länder kan luta sig mot en hel del statistik. Exempelvis har det i en studie visat sig att personer som cyklar regelbundet lever längre, och att cykelpendling är lika bra för hälsan som specifika träningsprogram.

Dessutom: om alla i Stockholm som har mindre än 30 minuters cykelväg till jobbet hade cykelpendlat istället för att ta bilen så hade man kunnat addera 449 levnadsår för stockholmarna varje år.

Bara en sådan sak.

Samtidigt kan det vara svårt att släpa ut cykeln från förrådet eller garaget när hösten gör sig påmind på riktigt med vinande vindar, sjunkande temperaturer och lynniga regnskurar.

Men med riktigt bra och ändamålsenliga kläder kan du på allvar rusta dig för alla väder.

Här tipsar vi om vind-, vatten- och ruskväderståliga plagg som kan förvandla den blöta och blåsiga cykelturen till ett skönt och behagligt pass på sadeln.

Jacka
Pris: 1 422-1 708 kronor
Snygg, vattentät, snabbtorkande och välventilerande jacka med figurnära passform och som är lite längre i ryggslutet. Passar perfekt för cyklister som vill rusta sig för höstens skiftande väderlekar. Scotts storsäljare till jacka har en heltäckande dragkedja och hög krage.

Här kan du köpa en jacka från Scott

Mössa
Pris: 153 kronor
Nej, mössor är inte enbart förbehållna vinterns kyligaste dagar. När vinden viner och temperaturerna sjunker på hösten kan det vara skönt att bära en mössa med högkvalitativt fleecematerial och mjuk insida under hjälmen även om det råkar vara höst. Skulle det bli för varmt kan du lätt vika ihop mössan och lägga den i cykelväskan eller byxfickan. Väger blott 38 gram.

Här kan du köpa en mössa

Tröja och byxor
Pris: 556-595 kronor
Är det viktigt att sticka ut när du cyklar? Här är ett färgsprakande set med båda byxor och tröja för dig som inte har någonting emot lite uppmärksamhet – och som kan sätta fart på hjulen.

Här kan du köpa tröja och byxor

Vindtät väst
Pris: 234-392 kronor
Som cyklist kan du vara utsatt i trafiken, inte minst om bilister inte har full uppmärksamhet på sidan av vägen. Med en reflexväst minskar du risken för att inte synas ordentligt. Denna modell är dessutom vindtät, vilket ju är en tillgång när sommaren växlat till höst. Västen har en rymlig ficka på baksidan där du kan förvara plånboken, nyckelknippan eller mobiltelefonen.

Här kan du köpa en vindtät väst

Strumpor
Pris: 81 kronor
Underskatta inte vikten av att hålla fötterna torra under cykelturen. Satsa på ett par strumpor med ventilerande meshstrukturer för snabb fukttransport. Stoppningen ger ett perfekt skydd mot blåsor. Välj mellan tre olika färger.

Här kan du köpa strumpor

Handske
Pris: 486 kronor
En handske som skräddarsydd för våta förhållanden på vägarna. Neopren-materaiet levererar värme och isolerar bra även när det regnar. Den har gummerad greppyta för bättre grepp och är utrustad med reflexer som gör att du verkligen syns i dunklet. Dessutom är handsken pekskärmskompatibel, vilket innebär att du lätt och smidigt kan ta en bild av regnbågen efter störtskuren.

Här kan du köpa en handske från GripGrab

Långärmad tröja
Pris: 1 037-2 224 kronor
Retrodrömmig, långärmad tröja som är lika snygg för ögat som funktionell på vägen. Santinis regnbågsränder spänner över bröstkorgen på detta plagg med en lång dragkedja och stickad krage. Blandningen av ull och polyester ger en skön passform. Helt enkelt praktisk, bekväm, läcker och tävlingslik.

Här kan du köpa en långärmad tröja från Santini

Skoöverdrag
Pris: 181-268 kronor
Schysta cykelskor i all ära, om regnet öser ner eller om det är svinkallt utomhus kan det vara behagligt att trä på sig ett par skyddande skoöverdrag. GripGrabs isolerade modeller, med flossad insida, är vattentäta. Stretchmaterialet gör att överdraget inte stramar åt i onödan. Det är enkelt att öppna skoskyddet på baksidan. Ett måste om du vill vara förberedd på långturen utan att vara beroende av en stabil väderprognos. Säljs i sex olika färger.

Här kan du köpa skoöverdrag

På Amazon.se kan du hitta mer kläder och utrustning för cykling