Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Höstens hudvårdsrutin: Håll det enkelt men effektivt

Huden reagerar och agerar ofta olika beroende på temperatur och väder.
Därför är det en självklarhet att anpassa rutinen efter årstid – och du kan komma långt med små medel.

På Amazon.se kan du hitta ett brett utbud av hudvård – vilka produkter är dina favoriter?

Vad just din hud behöver är väldigt individuellt. Om du har torr hy kan produkter med fokus på det behövas för en balanserande och lugn effekt. På samma sätt gäller det om du har så kallad blandhy eller oljiga partier. Börja med att ta reda på vad just du har för att hitta rätt bland produkterna.

Men oavsett vad för typ av hy du har så finns det en del steg som funkar för de allra flesta när det kommer till kvällsrutinen.

#1: Börja med rengöring
Viktigast först: att rengöra ditt ansikte. Det här är för att ta bort smink, produktrester, avgaser och annat smuts som fastnat. Börja med en rengöring som passar för just din hudtyp.

Om du har mycket smink att ta bort kan det vara bra att börja med en oljerengöring, det ”smälter” bort sminket och är samtidigt skonsamt mot huden.

Och här kan du köpa rengöring från CeraVe

Här kan du köpa oljerengöring från Klairs

#2: Dammsug porerna
Det här kanske låter märkligt men trots att du har rengjort ditt ansikte, kanske till och med två gånger, så finns det nästan alltid lite rester kvar. Det här tar du enkelt bort genom att använda ett micellärt vatten. Skvätta lite på en bomullsrondell och stryk över ansiktet (och glöm inte halsen!). Beviset på eventuell smuts som fanns kvar fastnar på rondellen.

Här kan du köpa micellärt vatten från Bioderma

#3: Serum ska göra jobbet
Ett serum väljer du utifrån vad du behöver. Det kan vara fukt, anti age eller kanske antiinflammatoriska effekter. På morgonen kan ett serum med c-vitamin vara att föredra eftersom det både ska pigga upp huden men också hjälpa solskyddsfaktorn (som rekommenderas att ha året runt även här i Sverige) på traven.

Här kan du köpa återfuktande serum från La Roche-Posay

#4: Återfukta hela natten
När du sover ska du helt enkelt låta produkterna göra jobbet. På dagen skyddar du ditt ansikte mot uv-strålarna och på natten kan krämen få ge fukt ända till du vaknar. Börja med en ögonkräm som du baddar försiktigt med ditt ringfinger runt ögat och smörja sedan in hela ansiktet (igen, glöm inte halsen) med nattkrämen eller ett nattmask.

Här kan du köpa ögonkräm från Clinique

Och här kan du köpa återfuktande nattkräm från Paula’s Choice