Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Hudvård för honom – 5 must have produkter

Gel, serum, skrubb?
Det kan vara svårt att orientera sig i hudvårdsdjungeln, framförallt om du är ovan eller ointresserad - här är 5 must have hudvårdsprodukter för män.

Hitta allt inom skönhet på Amazon.se

Huden är kroppens största organ. Därför är det inte mer än rätt att vi lägger lite extra tid och kärlek på att ta hand om den. Ansiktet är förmodligen den del av huden som många lägger störst vikt vid, kanske eftersom det är den del som exponeras mest för väder och vind och ja, världen. Ansiktet påverkas av yttre faktorer som väderomställningar men även av saker vi inte kan rå på; som vilken hudtyp vi har. Men grundbultarna i varje mans daglig hudvårdsrutin borde följa dessa tre steg:

1. Rengöring, som denna från Biotherm för normal hud.

2. Serum, som Protein Booster Skin Serum från Jack Black.

3. Återfuktning, till exempel Men Expert Hydra Sensitive från L’Oréal för känslig hud. 

På grund av våra olika förutsättningar är det viktigt att du alltid utgår från dig själv när du väljer hudvårdsprodukter – inte det som är trendigast, billigast eller närmast till hands. Många hudvårdsmärken brukar ofta underlätta för konsumenterna genom att ta fram färdiga hudvårdsserier, det vill säga produkter med olika funktioner som är anpassade för en specifik hudtyp. Biotherm Homme och Brickell är ett exempel på det och ebjuder produkter för alla olika steg i hudvårdsrutinen.

Rengöring: Biotherm Homme T-Pur Anti-Oil & Shine Purifying Cleanser

Neutraliserar orenheter och motverkar oljig hy.

Serum: Force Supreme Youth Architect Serum 

Motverkar tecken på åldrande och bidrar till att huden blir fastare och jämnare.

Återfuktning: Biotherm Ansiktskräm Aquapower For Men

Innehåller fuktgivande vitaminer och mineraler.

Rengöring: Brickell Purifying Charcoal Face Wash 

Rengör utan att torka ut huden. Innehåller fuktgivande extrakt och vitaminer. Anpassad för män i alla åldrar med torr, känslig och normal hud.

Serum: Brickell Repairing Night Serum 

Ökar kollagenproduktionen, reparerar skadade hudceller, minskar inflammation i hudcellerna och tecken på åldrande. Innehåller naturliga och ekologiska ingredienser.

Återfuktning: Brickell Daily Essential Face Moisturizer 

Verkar återfuktande utan att täppa till porerna. Innehåller aloe vera, jojobaolja, vitamin E, hyaluronsyra och grönt te.

Utöver dessa tre steg går det såklart att lägga till olika typer av “behandlingar”. Det kan till exempel vara en skrubb eller en ansiktsmask. Poängen med att använda en skrubb är dels för att få bort döda hudceller, dels för att komma åt orenheter som ens vanliga ansiktsrengöring kanske inte fick bort. Och att använda en ansiktsmask kan vara ett snabbt och enkelt sätt att boosta huden med fukt eller få bort envisa porer.

Den här ansiktsskrubben från Jack Black är både djuprengörande och förbereder huden för rakning genom att jämna ut hudytan och rengöra tilltäppta porer. 

L’Oréal Paris Hydra Energetic Tissue Mask ger huden en intensiv fuktboost samtidigt som den rengör på djupet.

Spana in fler produkter inom skönhet för honom här

Läs mer:

Bästa hudvårdsprodukterna för män – allt ni behöver veta