Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Hundmat – vad äter din lurviga vän?

Alternativen är många när du står där i gången och letar bland vad som verkar vara en oändlig mängd hundmat. Ska du ha torrt- eller vått foder? Fisk, kött eller grönsaker? Med spannmål eller utan? Vi vet att det kan vara svårt att hitta rätt bland det stora utbudet - därför går vi nu igenom vilka hundfoder du bör ge din hund hädanefter.

Allt för din hund hittar du på amazon.se

När du precis köpt hund kommer du, med största sannolikhet, vilja prova några olika hundfoder – för att se till att hitta en variant som din hund tycker om. Däremot är det väl väldigt, väldigt vanligt att man fastnar för en och samma resten av hundens liv. Det är ohållbart. För det är nämligen inte säkert att hunden får i sig tillräckliga mängder proteiner, vitaminer och salter när du alltid matar den med en och samma rätt.

Bra mat fyller samma funktion som för oss människor. Det håller hunden frisk och välmående, vilket leder till ett längre liv och färre veterinärbesök. Därför är det viktigt att man läser innehållsförteckningarna noga. Men vad bör då stå i dem och hu kan man veta om det är bra mat eller inte?

Det här är 5 bra hundfoder att variera mellan

Lily’s Kitchen

Pris: 419 kronor

Se på det här är som ett kvalitetsfoder från Lily’s Kitchen. Just detta är ett torrfoder som innehåller kyckling, grönsaker, mineraler och vitaminer. Vi rekommenderar att du kombinerar det här torrfodret med våtfoder för att variera kosten en smula. Du kommer märka vilka resultat en varierad kost kommer få på din hund.

Här kan du köpa den här hundmaten

Eukanuba Active Adult

Pris: 566 kronor (nu 10 % rabatt)

Detta är ett torrfoder, rikt på lamm som passar till mellanstora hundar. Om du vill, så kan du också hitta samma foder för små eller stora hundar och till och med för din valp bland utbudet på www.amazon.se. Detta foder har också en bra tilläggsfunktion i form av ett så kallat Denta Defense vilket innebär att det minskar mängden tandsten. Fodret hjälper också till att bygga upp hundens immunförsvar och underlättar matsmältningen.

Här kan du köpa den här hundmaten

Pedigree Vital Protection

Pris: 173 kronor

Pedigree Vital Protection är ett välkänt och mycket populärt märke i företaget Pedigrees stora utbud, eftersom det är ett hundfoder som många hundar tycker om. Nötkött, kyckling och lamm är blandat i en gelé-aktig kompott här. Dessutom är den fullproppad med Omega 6 och kalcium – för välmående päls och starka ben.

Här kan du köpa den här hundmaten

Cesar

Pris: 191 kronor

Fullvuxna hundar behöver ett anpassat hundfoder, utformat enligt deras näringsbehov, för att kunna leva ett hälsosamt och aktivt liv. Viktiga vitaminer och mineraler kan stödja immunsystemet och främja ett långt och sunt liv. Med detta paket kommer du garanterat se till att din hund får i sig de vitaminer och mineraler den behöver. Den här hundmaten har dessutom en aktiv country-profil, vilket avspeglar sig i smaken. Spännande, va?

Här kan du köpa den här hundmaten

Royal Canin Medium Adult

Pris: 508 kronor

Genom att ha valt lättsmälta proteiner och ett balanserat fiberinnehåll hjälper det här fodret din hund att processa maten snabbare, vilket i sin tur brukar resultera i att hunden håller vikten bättre. Naturligtvis innehåller den här modellen också vitamin C och E.

Här kan du köpa den här hundmaten

Den som vill spana in hela utbudet kan klicka här