Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Husvagns- och husbilsägare – så förbereder du din camping

Campingsverige räknar med ett rekordår när campingsugna svenskar planerar sina semestrar.
Med roliga sällskapsspel, lättmonterade hängmattor, praktiska kylväskor och smarta förvaringslösningar kan du ge dig själv extra glans när du väl parkerat husbilen eller husvagnen. Här är de bästa tipsen.

Hitta campingmöbler och prylar för din semester på Amazon.se

Har du prövat nästan allt som finns att välja på: hyra båtar, paddla, cykla och gå? Har du semestrat på de allra konstigaste sätt och äntligen funnit hur man ska semestra rätt?
Så man ska ha husvagn? Det ansåg åtminstone Galenskaparna.
Och om man ska förlita sig på statistiken så anser du kanske det också. Eller husbil, kanske.

Under fjolårets hemestersommar summerades 12,8 miljoner gästnätter på svenska campingplatser. Allt fler upptäcker tjusningen i att rulla land och rike runt med sina husbilar och husvagnar.

Folk som förknippar campinglivet med fuktiga tält, tvestjärtar och trendokänsliga träningsoveraller á la 1980-talet får tänka om och plocka fram det intellektuella borttagningsmedlet. Den ”nördstämpel” som campinglivet drogs med för ett par decennier sedan är dessutom i princip helt borttvättad.

Här tipsar vi om prylarna som förgyller campingupplevelsen i sommar.


Covacure campinghängmatta

Pris: 312 kronor
Finns det något mer avslappnande sätt att tanka semester på än att ligga i en hängmatta och lyssna på vindens brus och fåglars kvitter? Det tar dig bara fem minuter att montera upp denna variant som kan bli din plats för egentid om myllret runt om och i husbilen eller husvagnen skulle kännas för påträngande. Blir det för ensamt kan det bra att veta att hängmattan håller för två personer. Läs en bok på förmiddagen, ta en powernap på eftermiddagen eller studera stjärnor på natthimlen? Valet är ditt – eller ert.

Här kan du köpa Covacure campinghängmatta.


Hela Sverige bakar, sällskapsspel

Pris: 279 kronor
Drömmer du om att bli veckans mästerbagare i familjen? Då är detta spelet för dig. Baserat på TV4:s succéprogram får du tävla i olika kategorier – men utan att behöva stå i en studio eller ha en kamera framför ansiktet. Vinner spelet gör du antingen med en portion tur, ett bra minne eller med hjälp av att kunna känna igen recept och bakelser. Efter 60 minuters speltid har en segrare korats. Och efter det är det kanske så att hela campingen bakar.

Här kan du köpa Hela Sverige bakar, sällskapsspel.


Tommy Bahama ryggsäcksstol

Pris: 899 kronor
Vill du ligga eller sitta upprätt när husvagnen eller husbilen väl står parkerad och du får en chans till vila på platsen du befinner dig på? Denna färggranna stol med somrigt ananastema erbjuder fem olika lägen för extra komfort samt en justerbar nackkudde.

Orkar du inte röra dig ur fläcken när du väl satt dig tillrätta? Stolen har förvaringspåsar med plats för exempelvis mugg/flaska och mobiltelefon, och dessutom en hopfällbar handdukstång.

Här kan du köpa Tommy Bahama ryggsäcksstol.


Schaumex skumflaskhållare

Pris: 303 kronor
Vill du förgylla semestern med lite mousserande vin, öl eller kanske någon extra trevlig olivolja? Denna flaskhållare lämpar sig väl för resenärer som är vana vid att semestra i farten.

Skummet som produkten är tillverkad av är lätt men ändå robust och gör därför att flaskorna inte riskerar att välta under transport.

Här kan du köpa Schaumex skumflaskhållare.


Com-four, hängande förvaring

Pris: 170 kronor
På jakt efter ett sätt att skapa mer förvaringsutrymme i husbilen eller i husvagnen? Lösningen stavas så här: en hängande fackhylla. Med fack i olika storlekar kan du bespara plats och samtidigt få ordning på alla prylar. Tack vare de fyra öglorna kan denna produkt enkelt hängas där du vill på krokar, spikar eller skruvar. Praktiskt, eller hur?

Här kan du köpa Com-four, hängande förvaring.


Lifewit kylväska

Pris: 300 kronor (30 liter)
Denna värmeisolerande kylväska är utformad för att hålla maten fräsch beroende på temperatur. Kylväskan har vadderat handtag och en löstagbar axelrem för bekväm och enkel transport. Med en lagringskapacitet på 30 liter finns det goda möjligheter att stuva ner all mat, drycks och snacks du kan tänkas behöva, men också kryddor och matporslin. Med andra ord: idealisk för förvaring av livsmedel och knappast någon slump att den är etta på topplistan på Amazon inom detta segment.

Här kan du köpa Lifewit kylväska.

Hitta campingmöbler och prylar för din semester på Amazon.se