Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

I väntans tider? – så fixar ni bästa gender reveal-festen

Finns det något mer spännande än att ta reda på vem som gömmer sig i magen?
Och vill du kanske fira avslöjandet tillsammans med nära och kära?
Hoppa på trenden och bjud in till ett gender reveal-party.

Köp allt till festen på Amazon

Gender Reveal Party Kit

Det finns många sätt att förhålla sig till en graviditet. Ni kanske tar reda på könet på barnet så snart ni kan och behåller vetskapen för er själva? Ni kanske inte tycker att det är en big deal och berättar för alla som vill veta? Ni kanske väntar till förlossningen? Men ni kanske tycker att det är det mest spännande som någonsin hänt er och vill fira avslöjandet med en riktigt pangfest – då är gender reveal-party något för er. Det finns färdiga party-kit för sådana tillställningar, som detta från iFCOW. Då ingår allt från ballonger, till engångsartiklar som muggar, tallrikar, bestick, till dekorativa girlanger. 

Det finns även andra kit som främst innehåller dekorationer av olika slag, som denna från varumärket AUZOOHH. Där ingår till exempel ballonger, tårtdekorationer och pappersblommor. 

Gender Reveal Party Dekorationer

Och för de som vill bort från de traditionella “boy or girl/blue and pink”- dekorationerna finns det färdiga kit i andra färger och utan text. Lasting Surprise har till exempel det här kittet i grönt, rosa och guld som både passar en gender reveal-fest och som går att återanvända vid andra tillställningar. 

Festdekorationer i grön, rosa & guld

Om du däremot vill sätta din egna touch på festen kan du mixa och matcha olika produkter med varandra. En viktig komponent vid ett gender reveal-party är konfettikanoner och heliumballonger. Konfettikanonerna är ofta redan fyllda med blå eller rosa konfetti och avfyras vid avslöjandet av bebisens kön, ofta i kombination med att någon “poppar” ballongen. Just den här ballongen kommer med rosa och blå konfetti och det är bara att stoppa in konfettin och blåsa upp ballongen! 

Konfettikanon 

Kan ej hitta produkten.

Konfettiballong

Ett annat vanligt inslag under festen brukar vara att gästerna får gissa könet på barnet. Och ett sätt att göra det kan vara att rösta med hjälp av den här tavlan från Juvale. Förutom tavlan ingår “voting sticker”: klistermärken för pojke/flicka med plats för gästernas namn under. På så sätt går det att se vem som har röstat på vad! 

Tavla Gender reveal 

Det finns även dekorativa klistermärken som går att fästa på kläder som visar vilket kön gästerna gissar på. Klistermärkena Team Boy/Team Girl går även att använda på andra föremål som engångsartiklar och presentförpackningar. 

Klistermärken “Team Boy/Team Girl”

För att maxa stämningen kan ni piffa till hemmet med extra många ballonger. Dessa kommer i ett 50-pack i rosa, blå, vit samt rosa och blåa konfetti-ballonger. Och istället för att låta de ligga på golvet eller sväva i taket kan ni använda ett balkongstativ för att skapa dekorativa ballongbuketter. 

Gender Reveal Ballonger

Ballongstativ 

Själva fikat, eller rättare sagt bakverken, har också en stor roll vid gender reveal-partyn. Det är vanligt att fyllningen i tårtan avslöjar barnets kön, till exempel att grädden är färgad eller att det ramlar ur rosa eller blått strössel när man skär upp tårtan. Det finns även mer subtila kakdekorationer, som dessa guldfärgade “Girl or Boy?” eller marinblå och ljusrosa onesies. 

Kakdekoration “Girl or Boy?”

Muffinsdekorationer Baby Onesies

Hitta fler dekorationer till festen här

Läs mer:

Föreviga minnena från årets fest analogt – allt du behöver veta

Här är populäraste barnböckerna just nu