Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Imponera i köket – med hemmagjord sushi

Har du vad som krävs för att skapa matmagi på hemmaplan?
Imponera på matgästerna med hemmagjord nigiri och maki.
Här är allt du behöver för att göra egen sushi.

Bläddra bland ett stort utbud av köksprodukter på Amazon.se

Sushi brukade vara en riktig vattendelare. Men på senare tid har sushiutbudet breddats och numera finns det allt ifrån bowls till friterade bitar för att tillfredställa en bredare publik.

Att köpa färdig sushi är dock inte det billigaste man kan göra – i alla fall inte i längden. Det är klart man ska unna sig färdigköpt sushi då och då men det finns faktiskt ett alternativ till denna dyra, japanska hämtat – det gäller bara att ha lite tålamod. 

I samband med internationella sushidagen, som infaller den 18 juni, tipsar vi om köksredskapen du behöver för att göra egen sushi hemma. Tänk dig att få imponera på middagsgästerna med hemmagjorda nigiri och maki? 

Här är prylarna du behöver – för att briljera i köket

Gör-det-själv sushiredskap 

Det första man behöver för att göra egen sushi, utöver själva ingredienserna, är olika typer av redskap. Det krävs en hel del  prylar för att lyckas med sushi, därför kan det vara värt att investera i ett allt-i-ett-kit, som detta nybörjarset bestående av 12 delar. Setet innehåller olika formar, ätpinnar och köksredskap – vilket i stort sett är allt du behöver för att lyckas! 

​​Gör-det-själv-set med bambumatta

Om du föredrar att göra ännu mer själv, det vill säga utan hjälp av formar, kan du välja ett set med endast bambumattor, pinnar och några få köksredskap. Det kan såklart tära lite på tålamodet, men när du väl får till det, kommer det vara värt det!

Moritz & Moritz sushiservis 

När sushin är klar är det dags att servera och avnjutas – ensam eller i sällskap av någon. Duka med traditionellt sushiporslin för att spä på restaurang-känslan ytterligare. Den här sushiservisen för två består av pinnar, brädor för pinnarna, såsskålar och skifferplattor (”själva tallrikarna”). 

Sushiset i porslin 

Det här sushisetet är anpassat för två personer och består av plattor (platta tallrikar), skålar, dippskålar och ätpinnar. Det är tillverkat av porslin i en modern, japansk stil och kommer i en stilren presentförpackning – så att du kan förvara det på ett snyggt och säkert sätt. Porslinet är både diskmaskin,- och mikrovågsugnsäkert och är är idealisk för daglig användning eller vid festliga sammankomster. 

Sushi Made Simple: From classic wraps and rolls to modern bowls and burgers 

När du har gett dig på “nybörjar-sushi” och känner dig redo för tuffare utmaningar kan det vara bra att hämta inspiration från proffsen. Boken Sushi Made Simple: From classic wraps and rolls to modern bowls and burgers av den japanska kocken Atsuko Ikeda, innehåller 60 innovativa recept på sushi – perfekt för en experimentell hemmakock. 

Keramiska dippskålar

Dessa blåvita dippskålar är perfekta för alla tänkbara tillbehör till sushi – soja, rostad lök, wasabi eller kanske chili mayo? Skålarna är inte begränsade till sushimåltider utan kan med fördel användas som kryddskålar eller för snacks. 

Här hittar du fler köksredskap för att göra egen sushi

Läs mer:

Pressa din egna juice i sommar – och andra vanor att börja med

Så lätt lyckas du med grillad lax – alla knep