Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Ingenting slår hemlagat – därför bör du tillaga maten

Gör dig själv en tjänst och laga middagen i ditt egna kök. Du kanske har bilden av att det är både besvärligt och inte heller speciellt underhållande. Men tro det eller ej, det finns så mycket positivt med det. Låt oss därför presentera anledningar till att du bör laga maten själv.

På Amazon.se finns det perfekta köksredskap för matlagning

Du har haft en tuff dag på jobbet. Du är trött och sliten. Det är fullt förståeligt att du kanske inte är så pigg då på att komma hem och laga mat till dig själv, eller kanske till och med till din familj. Men sanningen är att det finns flera fördelar med det. Därför listar vi 6 anledningar till att du bör laga maten själv.

Du kan laga vad du vill

Vad har köttfärsgryta, piroger och pannkakor gemensamt? Alla är maträtter du kan tillaga själv. Numera finns inte bara recept i kokböcker, utan också på nätet. Du kan med andra ord utan problem kolla upp just vad du är ute efter, för att sen i lugn och ro tillaga det till härlig musik.

Snällt för plånboken

Att laga maten själv leder helt enkelt till att du sparar pengar. Även om du finner en restaurang som serverar mat till ett bra pris så kommer det ändå kosta dig flera gånger om jämfört med att laga själv. Kasta inte dina pengar i onödan.

Restaurangmat har mer kalorier och fett

Det finns ingen tvekan om att restaurangmat kan vara väldigt god, men sanningen är att den tyvärr oftast innehåller rikligt med kalorier och tillsatt fett. Dels för att det generellt används mer smör och olja vid tillagningen, men också för att måltiderna oftast är större än vad de hade varit hemma. Dessutom kommer vi tyvärr väldigt sällan få veta exakt vad som är i maten och vad den tillagats i. 

Stärker det sociala

Det är lätt att tro att måltider på restaurang leder till att du träffar mer folk. Ack så fel. Att laga mat själv låter dig kunna bjuda över folk oftare, för vem vill inte missa en sådan chans. Dessutom leder det till att ni kan sitta mer avslappnat. Kvällen behöver inte heller ta slut bara för att måltiden är uppäten. Fram med sällskapsspelet, kvällen är ung! 

Bra för miljön

Hemlagat leder till betydligt mindre svinn. Äter du inte upp maten på en restaurang så kommer den att kastas. Hemma kan du istället lägga undan den i en matlåda och förvara enkelt i ditt kylskåp. Du sparar pengar, moder jord sparar resurser. Perfekt!

Det är också kul!

Laga mat kan vara så himla kul. Har du en tråkig dags så leder det dels till att du får något att göra, men också till att du efter varje gång får se dig själv bara bli duktigare på det. Sen att se andra bli glada medan de mumsar i sig det du lagat är helt klart ovärderligt. 

Höj upplevelsen av matlagningen med de här produkterna

Klassisk stekpanna i aluminium

För att kunna laga mat själv behöver du såklart en stekpanna. Slå på en gång till på en diskmaskinsäker stekpanna perfekt för all din matlagning. Den är också stapelbar, så om du är sugen på flera är det bara att köra på!

Rejäl kastrull med lock

Den här kastrullen i rostfritt stål duger utan tvekan till mer än att bara koka ägg. Fyll den med bland annat ris, köttgryta eller soppa så ska du allt se hur bra resultat du får av din matlagning.

Japansk kniv i rostfritt stål

Laga mat med stil. Varför inte då med den här stilrena, vassa kniven? Med ett rejält handtag lämpar den sig både för dig med små och stora händer. Så det är bara att hacka grönsakerna utan problem! 

Hållbar skärbräda i ekologisk bambu

Om du nu ska hacka grönsaker så måste du självklart ha en skärbräda. En skärbräda i ekologisk bambu är lite extra miljövänlig, och absorberar inte heller vätskor. Om inte du behöver en så är den också en perfekt present till dina nära och kära.

Stavmixer med tillbehör från Electrolux

Sugen på en smoothie, en sås eller något bastantare som potatismos? Lös det enkelt med en stavmixer. Electrolux är erkända på marknaden av en anledning, och det gäller även för den här stavmixern. 

Stort kökshjälps-set i 33 delar

Kanske har du just flyttat hemifrån, flyttat större eller olyckligt nog blivit av med saker i flytten. Oroa dig inte, ett stort set är då perfekt för dig. Likaså om du helt enkelt behöver nya grejer i köket, såklart!

Sökte du något annat till köket? Klicka här!