Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Jakten på den perfekta stekpannan

Slopa skräpmaten och kör på lite hemlagat istället. Det är inte bara bra för plånboken, utan också både hälsosammare och klimatsmart. Inte minst är det också trevligare. Låt därför den rätta stekpannan kirra biffen.

Fyll köket med utmärkta stekpannor från Amazon.se

Jakten på den ultimata stekpannan tar aldrig slut. Och varför skulle den? Vi är ju hela tiden ute efter att laga bättre, smakrikare mat. Mat som både höjer vår livskvalité samtidigt som den gör oss lyckligare. Det skulle inte gå utan just stekpannan. Men vad ska man egentligen tänka på när det kommer till valet av stekpanna?

Rätt stekpanna till din spis

Det kanske viktigaste att ha i åtanke när det kommer till valet av stekpanna är just vilken typ av spis du har. Du kan nämligen inte använda en viss stekpanna på vilken spis som helst. Om du har en induktionsspis måste du ha en magnetisk panna, annars kommer den inte bli varm. Har du å andra sidan en klassisk elspis kan du absolut ha en magnetisk panna som gärna får ha tjock botten. Om du istället har en gasspis bör du sikta på en stekpanna med tunn botten för bästa möjliga tillagning.

Så använder du din stekpanna

Vad som är rätt stekpanna beror självklart på vad du vill använda den till. En djupare stekpanna är exempelvis perfekt om du skall laga familjen en härlig gryta, medan en räfflad stekpanna är superb om du vill ha grillyta på grönsakerna du steker. Vill du istället impa på barnen med perfekta pannkakor är lägre och tunnare stekpanna rätt för dig.

Så tar du hand om din stekpanna

Först och främst bör du vara noggrann med att inte hälla vatten på stekpannan direkt efter matlagning. Det spelar ingen roll om vattnet är kallt eller varmt, det kan oavsett få stekpannan att ta skada. När det sedan är dags att göra rent stekpannan är det viktigt att komma ihåg att inte alla kan köras i diskmaskinen. Det kan exempelvis få en gjutjärnspanna att börja rosta, vilket är det sista du vill. Diska den istället för hand, eller vid tuffare smutsfläckar eller bränd botten kan du koka lite vatten med diskmedel i stekpannan. Det skall allt göra susen. 

Här kommer ett gäng perfekta stekpannor

Glänsande stekpanna i rostfritt stål

Här har du en stålstekpanna som klarar av riktigt hög temperatur. Hur bra är inte det när du ska steka skivor av kött en mysig fredagkväll? Det kan inte bli bättre än så om du frågar oss. 

En storslagen stekpanna från Jamie Oliver

Den här stekpannan i rostfritt stål är för dig som alltid söker perfektion när du tillagar maten.  Den visar nämligen när pannan når perfekt temperatur för att börja tillaga din smarriga måltid. Hur häftigt är inte det!

Non-stick-stekpanna med keramisk beläggning

Non-stick-stekpannor är så himla fiffiga då de fungerar på alla spisar. Du behöver alltså inte oroa dig för att inte kunna laga din festmåltid. Speciellt inte med den här rackaren då den utan problem kommer få plats med alla ingredienser du ska tillaga. 

Bastant gjutjärnswok med breda handtag

Varför inte avsluta veckan med lite långkok i den här mäktiga wokpannan? Du kommer kunna få till en gryta som familjen kommer prata om i veckor. En solklar bonus är att gjutjärnspannor alltid ökar järnhalten i maten. Du kommer med andra ord gynna din hälsa oavsett vad du äter!

Grillpanna i kraftfullt gjutjärn

Här har vi en grillpanna som häftigt nog kan användas både inomhus på spisen och utomhus på öppen eld. Du kommer oavsett få en jämn stekyta med räfflat mönster. Kanonfint på både fisk och grönsaker!

Tunn stekpanna med utböjda kanter

Styla inför vännerna på brunchen en solig söndag genom utmärkta pannkakor med grädde och sylt. Ett starkt tips är att göra chokladpannkakor med jordgubbar och vaniljglass. Behöver vi förklara varför? Mums!

Varför inte unna dig något annat till köket? Klicka här!