Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Kattmat – får din katt i sig det den behöver?

Det är alltför lätt att fastna i slentrian. I synnerhet när det kommer till vad du ger din katt för mat. Du kanske hittade ett foder som fungerade bra i början, men vad säger att det också är rätt flera år senare? Vi vet att det kan vara svårt att hitta rätt bland det stora utbudet - därför går vi nu igenom vilken kattmat du ska ge din katt hädanefter.

Allt för din katt hittar du på amazon.se

Har du precis köpt katt? Då är det av största vikt att du ser till att mata den med en varierad kost i början, för att säkerställa att du hittar rätt kattmat för din katt. Har du haft katt ett tag? Fantastiskt, då vet du att det är viktigt att du byter ut kattmaten ibland.

För det är väldigt vanligt att man fastnar för en och samma typ av mat resten av kattens liv. Det är ohållbart. För det är nämligen inte säkert att katten får i sig tillräckliga mängder proteiner, vitaminer och salter när du alltid matar den med en och samma rätt.

Bra mat fyller samma funktion som för oss människor. Det håller katten frisk och välmående, vilket leder till ett längre liv och färre veterinärbesök. Därför är det viktigt att man läser innehållsförteckningarna noga. Men hur kan man veta om det är bra mat eller inte? Oroa dig inte – vi listar våra favoriter.

Det här är bra produkter att se till att ha hemma – för din katts välbehag

Whiskas våtmatspåsar
Pris: 314 kronor
Se på det här är som ett kvalitetsfoder från Whiskas. Hur det kommer sig att vi vågar sticka ut hakan och kalla det för något sådant? Jo, för den här kattmaten har plockats fram tillsammans med Waltham Centre – en ledande myndighet för husdjursnäring. Vi rekommenderar varmt att ge din katt de här våtmatspåsarna.

Här kan du köpa den här kattmaten

Felix As Good As It Looks
Pris: 110 kronor (nu 17 % rabatt)
Tack vare den rika mängden D- och E-vitaminer och Omega 6-fettsyror är det här våtfodret ett superbra alternativ att variera mellan. D, E och Omega 6 gör att din katt mår bra. Vilken smak detta är? En härlig blandning av kött, fågel, fisk och lamm.

Här kan du köpa den här kattmaten

Purina One
Pris: 146 kronor (nu 26 % rabatt)
Nu kommer ett riktigt frestande tips. Purina Ones påse med 6 kg kattmat finns på 26 % rabatt. Varför det är bra, om man bortser från priset? Jo, för att den här kattmaten garanterar att din katt får i sig de mineraler den behöver – samtidigt som den här kattmaten hjälper till att hålla urinvägarna friska och fungerande.

Här kan du köpa den här kattmaten

Relaxdays matningsstation
Pris: 226 kronor
För att din katt ska få i sig den näring den behöver måste du såklart också ha en plats för var den ska äta, eller hur? En vanlig lösning är att ha skålar, men nackdelen med det är att de ofta blir smutsiga. Relaxdays matningsstation har lock på ovansidan av både mat- och vattenstationen, vilket innebär att damm och hår inte kommer in på samma sätt. Dessutom är det här är en bra grej för att träna din katt till att bli intelligentera.

Här kan du köpa den här produkten

För ett ännu större urval av kattmat och kattleksaker – klicka här